Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KINIJA
Kinijos valdžia tikina nereikalaujanti bendrovių su ja dalintis asmeniniais vartotojų duomenimis
ELTA
Pexels

Kinijos valdžia nereikalauja privačių bendrovių su ja dalintis asmeniniais vartotojų duomenimis. Tai penktadienį pareiškė Užsienio reikalų ministerija Pekine.

Ministerijos komentaras paskelbtas po to, kai JAV Kongrese liudijo kiniškos socialinių tinklų platftormos „TikTok“ vadovas Shou Zi Chew. „TikTok“ pastaruoju metu susilaukia aštrios kritikos, kilus nuogąstavimų dėl jautrios vartotojų informacijos saugos. Dėl šios priežasties nemažai šalių uždraudė savo valdžios pareigūnams naudoti „TikTok“ tarnybiniuose telefonuose, o JAV yra pasigirdę raginimų įvesti visapusišką šios platformos draudimą.

Ministerijos atstovė patikino, kad nei kompanijos, nei atskiri asmenys esą niekuomet nebuvo ir nebus verčiami dalintis su Kinijos vyriausybe užsienio šalyse renkamais vartotojų duomenimis. „JAV administracija nepateikė jokių įrodymų, kad „TikTok“ kelia grėsmę Jungtinių Valstijų nacionaliniam saugumui“, – tvirtino atstovė. Ji pažymėjo, kad „TikTok“ tariamai patiria „nederamą“ spaudimą, ir ragino JAV gerbti rinkos ekonomikos ir konkurencijos principus.

„TikTok“ vadovas JAV Kongrese liudijo beveik penkias valandas. Neįprastai vieningi respublikonų ir demokratų politikai kritikavo tai, kad platforma nesiima tinkamų priemonių JAV vartotojų duomenims apsaugoti. Shou Zi Chew mėgino patikinti įstatymų leidėjus, kad „TikTok“ ketina inicijuoti naują projektą, pagal kurį amerikiečių vartotojų duomenys būtų saugomi JAV, o prieiga prie jų būtų ribojama ir kontroliuojama. Tačiau Demokratų partijos kongresmenas Frankas Pallone šį platformos planą vadino „tiesiog nepriimtinu“.

2023 03 24 11:57
Spausdinti