Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


PARAMA KYJIVUI
Kodėl J. Bidenas nepasinaudoja kitomis galimybėmis paremti Ukrainą?
Evaldas Labanauskas, IQ biuro Briuselyje vadovas
ELTA
Joe Bidenas.

Nors Vašingtonas puikiai žino, kad ukrainiečiai susiduria su aštriu amunicijos trūkumu, Baltieji rūmai ir toliau dėl vidinių kovų nesiruošia išnaudoti turimų galimybių padėti Kyjivui.

JAV Atstovų Rūmų respublikonai nuo praėjusių metų blokuoja 60 mlrd. dolerių (54,9 mlrd. eurų) vertės karinės pagalbos paketą Ukrainai. Tai susieta su vidaus ginčais dėl prezidento Joe Bideno imigracijos politikos. O Ukrainos kariuomenė patiria rimtą šaudmenų trūkumą, nes Vašingtonas buvo pagrindinis amunicijos tiekėjas.

„Manau, kad, kaip visi žinote, ukrainiečiai susiduria su tam tikru amunicijos trūkumu. Manau, kad mes visi darome viską, ką galime, kad išspręstume šį trūkumą ir patenkintume jų realius priešlėktuvinės gynybos poreikius“, – nuotolinio susitikimo metu Baltijos šalių žurnalistais teigė JAV ambasadorė prie NATO Julianne Smith.

Tačiau IQ paklausus apie kitas galimybes, kurias turi prezidento J. Bideno administracija, pavyzdžiui, parduoti ar padovanoti JAV nenaudojamą ginkluotę, ambasadorė sakė, kad kol kas toks variantas nesvarstomas.

2024 03 27 15:00
Spausdinti