Meniu
Prenumerata

trečiadienis, gegužės 1 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Kremlius atsisako komentuoti pranešimus dėl Ukrainos pozicijų kairiajame Dnipro krante
BNS
Facebook
Karas Ukrainoje.

Kremlius pirmadienį atsisakė komentuoti pranešimus, kad Ukrainos kariuomenei pavyko persikelti į rusų okupuotą kairįjį Dnipro upės krantą ir sustiprinti pozicijas.

Jei tai pasitvirtintų, tai būtų reikšmingas Kyjivo proveržis.

Savaitgalį žiniasklaidoje ir socialiniuose tinkluose pasirodė pranešimų, kad Ukrainos pajėgos persikėlė per upę, kuri jau seniai sudaro fronto liniją pietinėje Chersono srityje, ir užėmė pozicijas Krynkų kaime.

„Mes nekomentuojame pačios specialiosios karinės operacijos eigos, tai yra mūsų specialistų, mūsų kariškių prerogatyva“, – sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, pavartodamas Maskvos terminą savo plataus masto karui Ukrainoje pavadinti.

„Šiuo atveju taip pat manome, kad mūsų karo specialistai gali ir turėtų pateikti pastabas“, – pridūrė jis.

Nuo rudens Kyjivas deda daugiau pastangų, kad įsitvirtintų kitoje Dnipro pusėje. Tai buvo esminis šią vasarą pradėto kontrpuolimo tikslas.

Ukrainos kariuomenė, kurios operacijos dažniausiai lieka paslaptyje, šių pranešimų nekomentavo.

Krynkų kaimas yra maždaug už 50 km į rytus nuo Chersono, kurio kontrolę Ukraina susigrąžino prieš metus, kitame upės krante.

Anksčiau pirmadienį dvi Rusijos valstybinės naujienų agentūros, TASS ir „Sputnik“, paskelbė apie Maskvos pajėgų atsitraukimą Chersono srityje, tačiau vėliau atšaukė savo pranešimus pavadinusios juos išleistais per klaidą.

Tačiau įtakingos Rusijos socialinės žiniasklaidos paskyros, regis, patvirtino, kad Ukrainos kariuomenė yra kitoje upės pusėje.

„Telegram“ kanale „WarGonzo“ teigiama, kad „Rusijos kariuomenė bando išstumti Ukrainos kariuomenę iš jos realaus placdarmo Krynkuose“.

„Artilerija atakuoja Ukrainos pozicijas, – sakoma pranešime. – Tačiau Ukrainos kariuomenė įsiveržė į teritoriją ir neketina pasitraukti.“

Kitoje „Telegram“ paskyroje „Rybar“, turinčioje ryšių su kariuomene, teigiama, kad Krynkuose vyksta kovos.

Joje teigiama, kad Ukrainos pajėgos išplėtė savo kontrolės zoną kaime, tačiau bandant žengti toliau, jas užklupo rusų kariai.

2023 11 13 15:35
Spausdinti