Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


DERYBOS
Kremlius: kol kas anksti vertinti derybas su Ukraina
BNS
Unian
Kijevas.

Kremlius antradienį pareiškė, jog dar anksti daryti išvadas apie derybas su Kijevu, surengtas siekiant užbaigti praėjusią savaitę Rusijos pradėtą karą prieš Ukrainą.

Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas sakė, kad prezidentas Vladimiras Putinas buvo informuotas apie derybas, tačiau pridūrė, jog „dar anksti vertinti“ jų rezultatus.

Maskvos ir Kijevo delegacijos pirmadienį susitiko derybų prie Ukrainos ir Baltarusijos sienos, šalia Pripetės upės. Po susitikimo abi šalys paskelbė, kad derybininkai sugrįš į savo sostines konsultacijoms ir „greitu metu“ surengs naują derybų ratą.

D. Peskovas sakė, kad Maskva „išanalizuos“ derybų rezultatus.

Jis kalbėjo kelios valandos po to, kai ukrainiečių pareigūnai pranešė, kad Rusijos pajėgos artilerijos pabūklais apšaudė antro pagal dydį Ukrainos miesto Charkivo centrinę aikštę.

Rusų pajėgos antradienį taip pat pasiekė pietinį Chersono miestą, esantį netoli Maskvos aneksuoto Krymo.

D. Peskovas tvirtino, kad rusų pajėgos „neatakuoja civilinės infrastruktūros objektų ar gyvenamųjų rajonų“, nors daugybė įrodymų liudija priešingai.

Ukraina skelbia, kad praėjusią savaitę prasidėjęs Maskvos puolimas jau pareikalavo daugiau nei 350 civilių gyventojų gyvybių.

Rusija pripažįsta patyrusi nuostolių, tačiau neatskleidžia, kiek jos karių jau žuvo.

Kai kurių Rusijos regionų vadovai antradienį pradėjo skelbti Ukrainoje žuvusių rusų karių pavardes.

D. Peskovas sakė, kad jiems nereikia Maskvos leidimo tai daryti, tačiau atsisakė nurodyti žuvusių rusų karių skaičių.

„Palaukime šios operacijos pabaigos“, – sakė jis.

Tuo metu Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu anksčiau antradienį pareiškė, kad puolimas Ukrainoje tęsis, kol bus pasiekti iškelti tikslai.

Jis sakė, kad Maskva siekia „demilitarizuoti ir denacifikuoti“ Ukrainą, taip pat apginti rusus nuo Vakarų šalių „karinės grėsmės“.

Virtinė šalių paskelbė Rusijai itin skaudžių ekonominių sankcijų ir teikia Ukrainai ekonominę, humanitarinę ir karinę pagalbą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 01 14:57
Spausdinti