Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


MIGRANTAI
Kremlius sveikina ES ir Baltarusijos kontaktus dėl migrantų krizės
BNS
Scanpix
V. Putinas.

Rusija trečiadienį sveikino surengtas tiesiogines Europos Sąjungos ir Baltarusijos pareigūnų derybas dėl migrantų krizės prie Lenkijos sienos.

„Labai svarbu, kad užmegztas kontaktas tarp ES atstovų ir Baltarusijos vadovybės“, – sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas.

Jo komentaras pasirodė po Vokietijos kanclerės Angelos Merkel pokalbio apie migrantų krizę su Baltarusijos lyderiu Aliaksandru Lukašenka.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paragino Vakarus kalbėtis tiesiogiai su jo sąjungininku A. Lukašenka, vis labiau izoliuotu dėl smurtinio opozicijos protestų slopinimo praėjusiais metais.

A. Merkel pirmadienį paskambino A. Lukašenkai aptarti padėties prie Baltarusijos ir Lenkijos sienos, kur susirinko tūkstančiai migrantų.

Tai buvo pirmas nuo praėjusių metų protestų A. Lukašenkos telefoninis pokalbis su kokiu nors Vakarų lyderiu.

ES diplomatijos vadovas Josepas Borrellis savo ruožtu migrantų krizę aptarė su Baltarusijos užsienio reikalų ministru Vladzimiru Makejumi.

Kremlius pranešė, kad V. Putinas ir A. Lukašenka antradienį aptarė „galimus sprendimus“ šiai krizei.

Lenkijos ir Briuselio teigimu, krizę surežisavo A. Lukašenka, apgaulingais pažadais viliodamas migrantus į savo šalį ir siųsdamas juos veržtis pro Lenkijos ir kitų kaimyninių ES šalių sienas, kad atkeršytų už Bendrijos sankcijas Minskui dėl represijų prieš opoziciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 17 12:57
Spausdinti