Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


UKRAINA
Kremlius: Ukrainos euroatlantiniai siekiai yra „pavojingi“ Rusijai
BNS
Unsplash

Kremlius ketvirtadienį pareiškė laikantis Ukrainos euroatlantinius siekius pavojingais ir įspėjo, kad bus priverstas imtis atsakomųjų priemonių, jeigu jie bus įgyvendinti.

„Vašingtonas gana teigiamai reagavo į tokius Ukrainos euroatlantinius siekius. Tai mums gali kelti didelį pavojų, nes NATO tokiu būdu ir toliau artins savo karinę infrastruktūrą prie mūsų sienų“, – televizijai „Izvestija“ sakė Kremliaus atstovas Dmitrijus Peskovas, komentuodamas Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio vizitą JAV.

Jis pabrėžė, kad sprendžiant šį klausimą Maskvai reikės imtis tam tikrų atsakomųjų priemonių, kad „būtų atkurta pusiausvyra padėtyje ir užtikrintas šimtaprocentinis mūsų sienų saugumas“.

Paklaustas, ar susitarimai, pasiekti per šią savaitę surengtą V. Zelenskio vizitą, kelia grėsmę Rusijai, D. Peskovas atsakė: „Potencialiai – taip. Be abejo, labai atidžiai stebėjome šio vizito rezultatus.“

„Sakydamas „potencialiai“, visų pirma turiu omenyje pareiškimą apie galimą Ukrainos narystę NATO. Juk Zelenskis tvirtina, kad Ukraina nori įstoti į NATO, o tam, remiantis viešosios nuomonės apklausomis, nepritaria mažiausiai pusė Ukrainos gyventojų“, – pridūrė Kremliaus atstovas.

D. Peskovas taip pat atkreipė dėmesį į „antirusišką retoriką, kurią girdėjome iš Zelenskio per vizitą JAV“.

„Susidaro įspūdis, kad pagrindinis Ukrainos ir Amerikos draugystės uždavinys – draugauti prieš Rusiją. Akivaizdu, kad tai tiesa. Žinoma, malonu, kad mūsų šalis taip aukštai figūravo šių derybų darbotvarkėje, tačiau norėčiau, kad tai būtų su pliuso, o ne su minuso ženklu“, – kalbėjo pareigūnas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 09 02 15:35
Spausdinti