Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


RUSIJA IR KINIJA
Kremlius: V. Putinas penktadienį vaizdo ryšiu kalbėsis su Xi Jinpingu
BNS
Kremlin.ru
Vladimiras Putinas.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas penktadienį vaizdo ryšiu kalbėsis su Kinijos lyderiu Xi Jinpingu, pranešė Kremlius, Rusijai siekiant stiprinti santykius su Pekinu.

„Bus labai svarbu apsikeisti nuomonėmis apie opiausias regionines problemas: tas, kurios yra artimesnės mums, Rusijai, ir tas, kurios yra artimesnės Kinijai“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas.

„Vadovaudamiesi tikros strateginės partnerystės dvasia, mūsų lyderiai aptars šias problemas“, – teigė D. Peskovas.

Atsižvelgdamas į tarptautinį pasmerkimą ir Vakarų sankcijas dėl Maskvos puolimo Ukrainoje, V. Putinas siekia stiprinti ryšius su Pekinu ir skatinti ekonominį bendradarbiavimą.

Šį mėnesį Rusija ir Kinija surengė bendras jūrų pratybas, kurias Rusijos kariuomenės vadas pavadino atsaku į „agresyvią“ Jungtinių Valstijų karinę poziciją Azijos ir Ramiojo vandenyno regione.

Praėjusią savaitę V. Putinas iškilmingai atidarė dujų telkinį Rytų Sibire, kuris leis Rusijai padidinti energijos eksportą į Kiniją, Vakarams siekiant sumažinti savo priklausomybę nuo Maskvos po Kremliaus išpuolio Ukrainoje.

Pastaraisiais metais Kinija ir Rusija suartėjo dėl vadinamųjų santykių „be limitų“, kurie yra atsvara JAV dominavimui pasaulyje.

2022 12 29 16:07
Spausdinti