Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


KRIZĖS PADARINIAI
Krizės sukrėstos Peru BVP nukrito 40 proc.
BNS
Scanpix
Gydytojai laukia prie gydymo centru paversto klubo Limoje.

Peru – vienos labiausiai koronaviruso pandemijos paveiktų pasaulio šalių – bendrasis vidaus produktas (BVP) balandį, palyginti su tuo pat mėnesiu pernai, krito daugiau kaip 40 proc., pareiškė šalies vyriausybė.

Vien kasybos sektoriuje gamyba balandį sumažėjo daugiau kaip 42,29 proc., o ši šalis yra viena didžiausių pasaulyje vario, aukso ir sidabro gamintojų.

Bendras ekonominis aktyvumas sumažėjo 40,49 proc., pranešė nacionalinis statistikos institutas.

Staigus kritimas balandį „atspindi suprastėjusius veiklos rezultatus daugumoje gamybos sektorių; poveikio neišvengė prekyba, gamyba, statyba, kasyba, angliavandenilių gavyba, transportas, viešbučiai ir verslo paslaugų sektorius“, nurodė institutas.

Peru ekonomika, kuri per pastarąjį dešimtmetį buvo viena stipriausių Lotynų Amerikoje, jau kovą smuko daugiau kaip 16 procentų.

Prieš tai šalies BVP nuosekliai augo 127 mėnesius iš eilės.

Nors karantiną Peru įvedė dar kovo 16 dieną, labiau už šią šalį nuo koronaviruso Lotynų Amerikoje nukentėjo tik Brazilija.

Oficialiais duomenimis, Peru buvo patvirtinta beveik 230 tūkst. užsikrėtimo koronavirusu atvejų, o nuo COVID-19 mirė beveik 7 tūkst. žmonių.

Karantinas buvo pratęstas iki birželio 30 dienos, taigi jis jau yra vienas ilgiausių pasaulyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 06 16 09:40
Spausdinti