Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Kyjivas antrą dieną iš eilės stabdo civilių evakuaciją iš Rytų Ukrainos
BNS
Scanpix
Rusija atakuoja Lvivo miestą.

Ukraina pirmadienį pranešė antrą dieną iš eilės stabdanti civilių gyventojų evakuaciją iš karo krečiamos šalies rytinės dalies miestų, kaltindama Rusijos pajėgas blokuojant ir apšaudant evakuacijos kelius.

„Deja, šiandien, balandžio 18 dieną, humanitarinių koridorių nebus. Pažeisdami tarptautinę humanitarinę teisę Rusijos okupantai nesiliauja blokuoti ir apšaudyti humanitarinius kelius“, – sakoma premjero pavaduotojos Irynos Vereščuk pareiškime socialiniuose tinkluose.

Kyjivas ir anksčiau keletą kartų buvo sustabdęs civilių gyventojų evakuaciją humanitariniais koridoriais, leidžiančiais civiliams bėgti nuo Rusijos pajėgų, tačiau dabartinis yra kol kas ilgiausias toks evakuacijos sustabdymas.

I. Vereščuk teigimu, su Rusija vyko „ilgos ir sunkios derybos“ dėl kelių evakuacijos maršrutų, ypač iš apgulto ir sunaikinto Mariupolio uostamiesčio.

Ukrainos valdžia ragino rytinio Donbaso regiono gyventojus persikelti į šalies vakarus, baiminantis potencialaus Rusijos pajėgų didelio masto puolimo, per kurį būtų mėginama užimti teritorijas Donecko ir Luhansko srityse, anksčiau nekontroliuotas Maskvos remiamų separatistų.

Kyjivas neseniai apkaltino Rusijos pajėgas atakavus evakuacijai naudojamą infrastruktūrą, įskaitant autobusų apšaudymus ir raketų smūgį Kramatorsko miesto traukinių stočiai, pareikalavusį daugiau kaip 50 žmonių gyvybių.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 18 12:43
Spausdinti