Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
Kyjivas: Rusijos pajėgos užėmė Kreminos miestą rytinėje Ukrainoje
BNS
Scanpix
Dūmuose skęsta Rubižnė.

Rusijos pajėgos pirmadienį užėmė Rytų Ukrainos Kreminos miestą, pranešė vietos valdžia, Kijevo ginkluotosioms pajėgoms apšaudant Rusijos karius netoliese esančioje Rubižnės gyvenvietėje.

„Smarki ataka vyko naktį iš sekmadienio į pirmadienį Kreminoje“, – sakoma Luhansko srities gubernatoriaus Serhijaus Haidajaus pareiškime socialiniuose tinkluose.

„Ten jau įžengė Rusijos kariuomenė su didžiuliu kiekiu karinės technikos... Mūsų gynėjai atsitraukė į naujas pozicijas“, – priduriama jame.

Beveik 20 tūkst. gyventojų iki karo turėjusi Kremina yra už 50 kilometrų į šiaurės rytus nuo regiono administracinio centro Krematorsko. Ji buvo strategiškai svarbus invaziją vykdančios Rusijos kariuomenės taikinys.

Rusijos pajėgų kontroliuojama Rubižnės gyvenvietė yra intensyviai apšaudoma ukrainiečių pajėgų artilerijos ir granatsvaidžių, pranešė naujienų agentūros AFP žurnalistai.

Rubižnėje pirmadienį buvo matomi galinti sprogimai, kartais liepsnos bei kylantys balti ir juodi dūmų kamuoliai.

Rusijos pajėgos stiprina puolimą, siekdamos užimti rytinį Ukrainos Donbaso regioną. Kiek anksčiau Maskva atitraukė karius nuo sostinės Kyjivo, kuriuos buvo dislokavusi invazijos pradžioje vasario 24 dieną.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 04 18 17:13
Spausdinti