Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Kyjive neutralizuota galingus sprogdinimus planavusi Rusijos FSB agentų grupė
ELTA
t.me/SBUkr
Kyjive neutralizuota Rusijos FSB agentų grupė.

Ukrainos sostinėje demaskuota Rusijos FSB agentų grupė, planavusi galingų sprogimų seriją Gynybos pajėgų objektuose Kyjivo srityje.

Tai trečiadienį pranešė portalas „rbc.ua“, remdamasis Ukrainos saugumo tarnyba (UST).

Piktadarius neutralizavo UST kontržvalgyba. Priešo grupę sudarė trys žmonės.

Specialiųjų tarnybų duomenimis, tarp prioritetinių priešo taikinių buvo Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Generalinio štabo ir Ukrainos gynybos ministerijos daliniai bei jų atsarginės vadavietės.

„Diversijoms vykdyti figūrantai planavo panaudoti 10 bepiločių orlaivių su savadarbiais sprogstamaisiais įtaisais“, – sakė teisėsaugininkai.

Bet UST pareigūnai spėjo jiems užbėgti už akių – visi Rusijos agentų grupės nariai buvo sulaikyti, kai jie pradėjo aktyvųjį diversijų rengimo etapą.

Kaip nustatyta, priešo grupę dar 2018 metais suformavo Rusijos FSB 5-osios tarnybos Operatyvinės informacijos departamento 9-osios valdybos kadrinis darbuotojas.

„Ją sudarė trys žmonės (Kyjivo ir Černihivo gyventojai), kurie po užverbavimo buvo pervesti į „laukimo“ režimą iki Rusijos plataus masto invazijos pradžios“, – pranešė Ukrainos pareigūnai.

Kiekvienas iš sulaikytųjų turėjo savo specializaciją vykdant žvalgybinę ir ardomąją veiklą okupantų naudai.

Pavyzdžiui, vienas iš jų gamino savadarbius sprogstamuosius įtaisus, kitas buvo atsakingas už „civilinių“ dronų perdarymą į smogiamuosius, o trečioji grupės narė tiesiogiai valdė dronus. Ji to išmoko 2023 metų kovo mėnesį Kyjivo srityje vykusiuose dronų operatorių rengimo kursuose.

UST pridūrė, kad figūrantų gyvenamosiose vietose buvo įrengtos sprogmenų gamybos ir bepiločių orlaivių modernizavimo laboratorijos.

Pavasarį grupės nariai pradėjo stebėti Gynybos pajėgų dalinių dislokavimo vietas Ukrainos sostinėje ir Kyjivo srityje.

Piktadariai suimti. Jiems gresia iki 15 metų kalėjimo.

2023 10 25 11:58
Spausdinti