Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


LATVIJA
Latvijos prezidentas pavedė sudaryti vyriausybę E. Siliniai
ELTA
Delfi TV/Stop kadras
Evika Silinia.

Latvijos prezidentas Edgaras Rinkevičius patikėjo naujos vyriausybės formavimą dabartinei gerovės ministrei, kandidatei į ministro pirmininko postą Evikai Siliniai („Naujoji vienybė“), pranešė prezidentas po jųdviejų susitikimo Rygos pilyje ketvirtadienį.

E. Silinia išreiškė pasiryžimą jau penktadienį pradėti derybas su galimais koalicijos partneriais: „Jungtiniu sąrašu“, „Nacionaliniu susivienijimu“, „Progresyviaisiais“ ir Žaliųjų ir ūkininkų sąjunga (ZZS). Pirmieji susitikimai vyks atskirai, t. y. ne apskritojo stalo formatu.

Kandidatė į premjerus planuoja sudaryti vyriausybę iki rugsėjo vidurio. Anksčiau ji yra sakiusi, kad nebegalima daugiau vilkinti derybų dėl naujos vyriausybės sudarymo.

Praėjusią savaitę atsistatydino Krišjanio Karinio vadovaujama vyriausybė, dėl nesutarimų žlugus valdančiajai koalicijai, sudarytai iš trijų partijų – liberalkonservatyviosios „Naujosios vienybės“, konservatyviojo „Nacionalinio susivienijimo“ ir centristinio konservatorių rinkimų aljanso „Jungtinis sąrašas“.

Koalicija žlugo, nes K. Karinis prieš abiejų savo partnerių valią į ją dar norėjo įtraukti dvi opozicines partijas – Žaliųjų ir valstiečių sąjungą bei kairiųjų pažiūrų „Progresyviuosius“.

2023 08 24 14:59
Spausdinti