Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


RUSIJOS OPOZICIJA
Latvių premjeras: palaikome rusų žurnalistus tremtyje, bet jie turi laikytis mūsų įstatymų
BNS
Scanpix
„Dožd“.

Ryga remia tremtyje dirbančius rusų žurnalistus, kurie nėra lojalūs Rusijos valdžiai, tačiau dirbdami Latvijoje visi privalo laikytis įstatymų, trečiadienį interviu televizijai TV3 sakė ministras pirmininkas Krišjanis Karinis.

Paprašytas pakomentuoti Nacionalinės elektroninės žiniasklaidos tarybos (NEPLP) sprendimą panaikinti Latvijos transliavimo licenciją Rusijos nepriklausomam televizijos kanalui „TV Rain“ („Dožd“, „Lietus“), premjeras teigė, kad neturėjo galimybės susipažinti su Valstybės saugumo tarnybos ataskaita, kuria grindžiamas NEPLP sprendimas.

K. Karinis mano, kad būtent todėl Latvijoje yra žiniasklaidos priežiūros institucija, kuri prižiūri, kad šalyje veikianti žiniasklaida laikytųsi teisės aktų ir taisyklių.

„Mūsų šalyje galioja teisinė valstybė. Žiniasklaida taip pat turi teisę kreiptis į teismą“, – sakė jis.

Kartu jis pabrėžė, kad Latvija ir toliau rems tremtyje dirbančius žurnalistus, tačiau „žinoma, žurnalistai ir žiniasklaida turi laikytis mūsų šalyje galiojančių įstatymų“.

Jis teigė, kad Latvijos gyventojai turėtų ir toliau visokeriopai remti Ukrainą ir daryti viską, kad ji laimėtų karą prieš ją užpuolusią Rusiją.

NEPLP antradienį nusprendė panaikinti Latvijos transliavimo licenciją, išduotą televizijai „TV Rain“.

NEPLP pirmininkas Ivaras Abolinis naujienų agentūrai LETA sakė, kad sprendimas panaikinti licenciją buvo priimtas dėl grėsmės nacionaliniam saugumui ir viešajai tvarkai.

Sprendimas priimtas dėl kelių pastaruoju metu padarytų pažeidimų – neužtikrintas vertimas į latvių kalbą, Ukrainai priklausantis Krymas žemėlapyje vaizduotas kaip Rusijos teritorijos dalis, o vienas televizijos laidos vedėjas Rusijos armiją pavadino „mūsų kariuomene“ ir galimai išreiškė jai paramą. Pats kanalas tai neigia.

NEPLP taip pat įvertino Valstybės saugumo tarnybos ataskaitą apie kanalą, tačiau I. Abolinis neatskleidė ataskaitoje pateiktos informacijos.

2022 12 07 11:24
Spausdinti