Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


VISUOMENĖS NUOMONĖ
Lenkai praranda pasitikėjimą Katalikų Bažnyčia
BNS
Twenty20
Krokuva.

Pamaldieji lenkų katalikai praranda pasitikėjimą Bažnyčia, rodo ketvirtadienį paskelbti tyrimo rezultatai.

Manoma, kad Katalikų Bažnyčios įvaizdis nukentėjo dėl sekso skandalų ir protestų prieš beveik visišką abortų draudimą, kurį palaiko dvasininkai.

Visuomenės nuomonės tyrimų centro CBOS atlikta apklausa, kurią citavo Lenkijos naujienų agentūra PAP, rodo, jog Bažnyčios veiklą palankiai vertina maždaug 41 proc. lenkų, palyginti su 49 proc. rugsėjį.

Tuo tarpu 47 proc. iš 1010 gruodį apklaustų suaugusiųjų teigė nepalaikantys Bažnyčios. Rugsėjį tokių buvo 41 procentas.

Naujausi rezultatai atkartoja kito praėjusį mėnesį atlikto tyrimo rezultatus, kuriame pasitikėjimą Bažnyčia išreiškė 40,4 proc. respondentų, palyginti su 58 proc. prieš ketverius metus, o 42,4 proc. teigė nepasitikintys organizacija.

Bažnyčios reputacija nukentėjo dėl skandalų virtinės, įskaitant skandalą, susijusį su spalio mėnesį atsistatydinusiu vyskupu, kuris įtariamas dangstęs seksualinės prievartos atvejus prieš vaikus.

Internete paplitęs dokumentinis filmas apie kaltinimus vyskupui Edwardui Janiakui (Edvardui Janiakui) paskatino diskusiją apie dvasininkų vykdomą lytinį išnaudojimą, nors anksčiau šį klausimą aptarinėti buvo vengiama.

Bažnyčios bėdas didina ir Konstitucinio Teismo sprendimas, jog dėl apsigimimų atliekami nėštumo nutraukimai neatitinka Konstitucijos, sukėlęs protestų bangą visoje šalyje.

Protestuotojai pyktį nukreipė ir į Bažnyčią, ir į vyriausybę.

Nuo to laiko vis daugiau lenkų oficialiai palieka Bažnyčią ir atsisako tikėjimo pamokų savo vaikams valstybinėse mokyklose.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 12 19 10:34
Spausdinti