Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 18 d.


MIGRANTAI
Lenkija neatmeta, kad migrantų krizė gali tęstis ištisus mėnesius
BNS
BNS
Migrantai Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje.

Lenkijos gynybos ministras trečiadienį perspėjo, kad migrantų krizė prie sienos su Baltarusija gali tęstis dar kelis mėnesius ir kad atvykėliai praeitą naktį vėl „atakavo Lenkijos sieną“.

Antradienį padėtis pasienyje vėl paaštrėjo – Lenkijos saugumo pajėgos leido ašarines dujas ir vandens patrankų čiurkšles prieš akmenis svaidančius migrantus, mėginančius patekti į Europos Sąjungos teritoriją.

Baltarusijoje prie sienos su Lenkija yra įstrigę tūkstančiai migrantų, daugiausiai atvykėlių iš Vidurinių Rytų. Vakarų šalys sako, kad šią krizę sąmoningai organizavo Baltarusijos autoritarinio prezidento Aliaksandro Lukašenkos režimas, siekdamas supriešinti ES ir atkeršyti už Bendrijos įvestas sankcijas. Minskas tokius kaltinimus neigia.

„Esame pasiruošę faktui, kad padėtis prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos nebus greitai išspręsta. Turime pasiruošti mėnesiams. Tikiuosi, kad ne metams“, – Lenkijos visuomeninio radijo 1-ajam kanalui sakė gynybos ministras Mariuszas Blaszczakas.

Pasak M. Blaszczako, praeitą naktį migrantai vėl mėgino prasiveržti per pasienio užtvaras ir kad buvo pasitelktas „toks pats metodas pulti Lenkijos sieną“ kaip per neramumus antradienį.

„Visuomenės dėmesys sutelktas į tai, kas vyksta Kuznicoje. Tuo metu mažesnės migrantų grupės mėgino prasiveržti per Lenkijos sieną kituose ruožuose, taip pat naktį“, – aiškino ministras, turėdamas galvoje vėliausiu krizės epicentru tapusią Kuznicos–Bruzgių sienos perėją.

Sienos apsaugos tarnyba nurodė antradienį fiksavusi „161 mėginimą neteisėtai kirsti“ sieną, įskaitant „du mėginimus jėga prasiveržti per dieną, užregistruotus vakare“.

Trečiadienį Lenkijos policija pranešė, kad per ankstesnę dieną pasienyje vykusius susirėmimus buvo sužeisti devyni policininkai, pasienietis ir karys.

Vienas policijos atstovas sakė, kad iš sužeistų pareigūnų nė vienas neliko hospitalizuotas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 17 11:53
Spausdinti