Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos premjerai vyksta į Kyjivą
BNS
Unian
Ukrainos kariai Kijeve.

Lenkijos, Čekijos ir Slovėnijos ministrai pirmininkai antradienį vyks į Kyjivą susitikti su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu, informavo Lenkijos vyriausybė.

Vizitas vyks Maskvos pajėgoms apšaudant rusų karių praktiškai apsuptą Ukrainos sostinę. Antradienį Rusija ir Ukraina turėtų atnaujinti derybas dėl jau beveik tris savaites vykstančio karo užbaigimo.

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, Čekijos premjeras Petras Fiala ir Slovėnijos vyriausybės vadovas Janezas Janša per vizitą taip pat susitiks su ukrainiečių kolega Denysu Šmyhaliu.

Premjerai lankysis Kyjive kaip „Europos Vadovų Tarybos atstovai“, nurodoma pranešime.

Šis vizitas organizuotas suderinus su Europos Vadovų Tarybos pirmininku Charles'iu Micheliu ir Europos Komisijos vadove Ursula von der Leyen, priduriama jame.

„Šio vizito tikslas – patvirtinti visos Europos Sąjungos tvirtą paramą Ukrainos suverenitetui ir nepriklausomybei bei pristatyti platų paramos Ukrainos valstybei ir visuomenei paketą“, – nurodė lenkų vyriausybė.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 15 10:27
Spausdinti