Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


LENKIJOS VYRIAUSYBĖ
Lenkijos Pilietinė platforma iškėlė D. Tusko kandidatūrą į premjero postą
BNS
TVN24
Donaldas Tuskas.

Lenkijos opozicinės Pilietinės koalicijos parlamentinės frakcijos lyderis Borysas Budka ketvirtadienį sakė, kad Donaldas Tuskas buvo įgaliotas derėtis su centro dešiniosios pakraipos „Trečiuoju keliu“ ir „Naująja kaire“ dėl valdančiosios koalicijos sudarymo.

„Žinoma, tuo pačiu patvirtinant, kad Piliečių platformos kandidatas į Lenkijos premjero postą yra Donaldas Tuskas“, – sakė B. Budka.

Centristinė Pilietinė koalicija, kuriai vadovauja Pilietinė platforma (PO), „Trečiasis kelias“ ir „Naujoji kairė“ pažadėjo sudaryti valdančiąją koaliciją po to, kai sekmadienį vykusiuose visuotiniuose rinkimuose iš viso gavo 248 vietas 460 narių žemesniuosiuose parlamento rūmuose.

Valdantieji konservatoriai, partija „Teisė ir teisingumas“ (PiS), gavo daugiausiai mandatų iš visų partijų – 194, tačiau turi mažai galimybių rasti perspektyvų koalicijos partnerį.

„Esu įsitikinęs, kad tai geriausia kandidatūra, – tęsė B. Budka. – Taip pat esu įsitikinęs, kad šios derybos, kaip ir iki šiol, bus labai veiksmingos. Bet svarbiausia, kad artimiausiu metu turėsime bendrą koalicijos narių sprendimą dėl naujos vyriausybės formavimo, kai tik prezidentas paves šią misiją kandidatui į premjerus.“

D. Tuskas jau buvo Lenkijos premjeru 2007–2014 metais, o 2014–2019 metais ėjo Europos Vadovų Tarybos pirmininko pareigas.

2023 10 20 08:45
Spausdinti