Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


LENKIJA IR UKRAINA
Lenkijos sunkvežimių vairuotojai plečia Ukrainos sienos blokadą, prisijungia ūkininkai
BNS
Scanpix
Lenkijos ir Ukrainos pasienis.

Lenkijos transporto įmonės ketvirtadienį išplėtė savo protestus prieš, jų nuomone, nesąžiningą Ukrainos sunkvežimių vairuotojų konkurenciją ir užblokavo dar vieną pasienio kontrolės punktą.

Šio mėnesio pradžioje pradėta blokada trijuose pagrindiniuose sienos su Ukraina perėjimo punktuose dabar išsiplėtė iki pietų Lenkijoje esančios Medykos perėjos, nes Varšuvos ir Kijevo derybose nepavyksta pasiekti kompromiso.

Medykos perėjoje prie protestuojančių sunkvežimių vairuotojų prisijungė vietos ūkininkai, kurie teigia, kad dėl importo iš Ukrainos krito grūdų kainos.

„Šiandien esame čia, Medykoje, ir pradedame tris dienas truksiantį įspėjamąjį protestą prieš padėtį žemės ūkyje ir transporto sektoriuje“, – sakė vietos ūkininkų protesto lyderis Romanas Kondrowas.

Ūkininkai pareikalavo subsidijų ir lengvatinių paskolų savo verslui paremti bei įspėjo, kad blokuos Medykos pasienio punktą po kelias valandas per dieną, o nuo pirmadienio paskelbs visišką blokadą.

„Mes palaikome savo nacionalinį transporto sektorių ir remiame vieni kitus – jie remia mus, mes remiame juos“, – pridūrė R. Kondrowas.

Protestuotojai per pasienio kontrolės punktą praleidžia keleivinį transportą, taip pat humanitarinius ir karinės paskirties krovinius.

Lenkijos ir Ukrainos infrastruktūros ministerijos, dalyvaujant Europos Komisijos atstovams, derėjosi dėl krizės sprendimo, tačiau kol kas susitarti nepavyksta.

Lenkijos naujienų agentūra PAP pranešė, kad maždaug tūkstantis sunkvežimių ketvirtadienį išrikiuota prie Korčovos kontrolės punkto, apie 750 sunkvežimių stovi eilėje Dorohuske ir apytikriai 620 – prie Hrebenės perėjos.

2023 11 23 15:19
Spausdinti