Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 20 d.


KARAS UKRAINOJE
Luhansko srities vadovas: Vakarų ginkluotė leistų greitai užbaigti kautynes Sjevjerodonecke
BNS
Scanpix
Sjevjerodoneckas (birželio 7 d.).

Vakarų šalių gamybos toliašaudės artilerijos sistemos leistų Ukrainos pajėgoms atremti Rusijos kariuomenę ir per kelias dienas susigrąžinti įnirtingai atakuojamą rytinį Sjevjerodonecko miestą, ketvirtadienį pareiškė vienas regiono pareigūnas.

„Kai tik gautume toliašaudės artilerijos, galinčios rengti dvikovas su Rusijos artilerija, mūsų specialiosios pajėgos išvalytų miestą per 2–3 dienas“, – sakė Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus, duodamas interviu, paskelbtą jo oficialiose paskyrose socialiniuose tinkluose.

Maskvos pajėgos koncentruoja savo smogiamąją galią į šį strategiškai svarbų pramonės miestą, stengdamosi užimti daugiau teritorijų Rytų Ukrainoje.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis vėlai trečiadienį mūšį dėl Sjevjerodonecko apibūdino kaip „vieną sunkiausių“ nuo karo pradžios.

S. Haidajus ketvirtadienį sakė, kad mieste tebesančios ukrainiečių pajėgos išlieka „itin motyvuotos“. Anot pareigūno, „visi išlieka savo pozicijose“.

„Rusijos artilerija nuolat bombarduoja teritorijas, kontroliuojamas ukrainiečių“, – pridūrė jis.

Ukrainos prezidentūra nurodė, kad praėjusią naktį buvo suduoti du smūgiai miesto chemijos gamyklai „Azot“ ir kad du gamyklos sektoriai, įskaitant amoniako gamybos centrą, buvo apgadinti.

Nurodoma, kad per smūgius niekas nebuvo sužeistas ir kad cheminių medžiagų nuotėkio pavojaus nėra, nes potencialiai kenksmingos medžiagos jau anksčiau buvo išvežtos.

Gamykloje „Azot“ prisiglaudė maždaug 800 civilių, sakė ukrainiečių magnato, kurio kompanijai priklauso ši gamykla, advokatas.

JAV ir Jungtinė Karalystė pranešė pasiųsiančios Kyjivui toliašaudės tiksliai nutaikomos artilerijos baterijų, nepaisydamos Rusijos prezidento Vladimiro Putino perspėjimų, kad tai dar labiau eskaluos konfliktą.

Daugelyje Luhansko srities vietų tęsiasi nepaliaujami apšaudymai minosvaidžių ir artilerijos sviediniais bei raketomis, nurodė Ukrainos prezidentūra.

Kaip pranešama, per Rusijos aviacijos smūgį Toškivkos kaime, esančiame maždaug už 25 km į pietus nuo Sjevjerodonecko keturi žmonės žuvo ir dar penki buvo sužeisti.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 09 14:27
Spausdinti