Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


ITALIJA
M. Draghi pradeda formuoti naują Italijos vyriausybę
BNS
ECB
Mario ateina.

Italijos vyriausybę formuojantis Mario Draghi ketvirtadienį pradėjo išsamias derybas su partijomis, praėjus dienai po prezidento įpareigojimo atkurti politinę tvarką koronaviruso apimtoje šalyje. 

Buvęs Europos Centrinio Banko (ECB) pirmininkas turėjo susitikti su partijų lyderiais Romoje ir sužinoti, ar jie linkę palaikyti nacionalinės vienybės technokratų vyriausybę.

Atsistatydinęs ministras pirmininkas Giuseppe Conte sakė, kad trečiadienį buvo susitikęs su M. Draghi ir palikėjo jam „sėkmės“. Tai buvo pirmas jo pasisakymas po pasitraukimo praėjusią savaitę.

Pasak G. Conte, šaliai „reikia politinės vyriausybės, kuri būtų tvirta ir pakankamai vieninga“, kad galėtų greitai spręsti koronaviruso pandemijos sukeltas krizes.

M. Draghi turi užsitikrinęs kai kurių pagrindinių parlamento partijų paramą, tačiau didžiausia iš jų – populistinis Penkių žvaigždučių judėjimas (M5S) – tvirtai palaiko G. Conte.

Ekonomisto laukia skubūs darbai – Italija ir toliau lieka sukaustyta 90 tūkst. gyvybių šalyje nusinešusios koronaviruso pandemijos, kasdien nuo jos toliau miršta šimtai gyventojų.

Vyriausybė per per kelias savaites turi pateikti planą, kaip atgaivinti nuosmukį išgyvenančią ekonomiką, panaudojant didžiulę  ES fondų lėšų injekciją.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 02 04 18:00
Spausdinti