Meniu
Prenumerata

antradienis, balandžio 16 d.


MIGRANTAI
M. Morawieckis: migracijos krizė ir dujų kainos – hibridinio karo pavyzdžiai
BNS
Fotobankas
M. Morawieckis.

Europos Sąjunga dar turi laiko išvengti katastrofos, susijusios su naujomis grėsmėmis, pareiškė Lenkijos vyriausybės vadovas Mateuszas Morawieckis.

„Europa susidūrė su naujomis grėsmėmis. Migracijos krizė, kibernetinės atakos ir manipuliavimas dujų kainomis tėra tik Minsko ir Maskvos pradėto hibridinio karo pavyzdžiai. Lenkija, Lietuva, Latvija ir Estija yra šios atakos priešakinėje linijoje“, – parašė premjeras socialiniame tinkle „Twitter“.

„Esame liudininkai, kaip bandoma pakeisti esamą tvarką saugumo srityje. Rusijos pajėgų sutelkimas pasienyje su Ukraina ir Moldavijos šantažavimas dujų klausimu – neraminantis signalas Europos Sąjungai. Kol kas dar yra laiko katastrofai išvengti“, – pažymėjo lenkų premjeras.

„Dėkoju Lietuvos, Latvijos ir Estijos vyriausybių vadovams už vienybę. Išliekame vieningi ir solidarūs. Tai vienintelis kelias Europai“, – pridūrė M. Morawieckis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2021 11 22 13:39
Spausdinti