Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


KARAS UKRAINOJE
Maskva: daugiau kaip 1 tūkst. į nelaisvę paimtų Mariupolio gynėjų išvežti į Rusiją
BNS
Scanpix
„Azovstal“ įmonė.

Daugiau kaip tūkstantis Ukrainos karių, gynusių pietrytinį Mariupolio uostamiestį, patekę į nelaisvę buvo išgabenti į Rusiją, trečiadienį pranešė rusų valstybinė naujienų agentūra TASS, remdamasis vienu šaltiniu teisėsaugos tarnybose.

Šaltinis sakė, kad daugiau kaip 100 šių belaisvių tikriausiai buvo išgabenti į Maskvą. Dalį jų sudaro „užsieniečiai, pasidavę Mariupolyje“.

Pranešime sakoma, kad su belaisviais iš Mariupolio šiuo metu „glaudžiai dirba teisėsaugos institucijos“.

Tuo metu Ukrainos karinės žvalgybos agentūra antradienį pranešė, kad Rusija iki šiol grąžino 210 ukrainiečių karių, žuvusių ginant Mariupolį.

Agentūra nurodė, kad dauguma grąžintų palaikų yra kovotojų, žuvusių per kautynes paskutinėje Ukrainos pajėgų tvirtovėje – metalurgijos įmonėje „Azovstal“, kūnai.

Ukrainiečių karinė žvalgyba nepranešė, kiek dar ukrainiečių karių kūnų gali būti likę šios gamyklos griuvėsiuose.

Rusija dabar visiškai kontroliuoja smarkiai sugriautą uostamiestį. Žuvusių karių perdavimas buvo pradėtas praeitą savaitę.

Ukraina šeštadienį pranešė, kad abi pusės apsikeitė 320 karių palaikais – kiekviena šalis jų susigrąžino po 160. Kol kas neaišku, ar Rusijai buvo perduota daugiau žuvusių karių kūnų.

Apsuptos Ukrainos pajėgos gynė didelį „Azovstal“ kompleksą beveik tris mėnesius, kol galiausiai pasidavė gegužę, Rusijai nepaliaujamai atakuojant sausuma, tai pat iš jūros ir oro.

Kaip praneša žiniasklaida, iš „Azovstal“ buvo evakuota iš viso apie 1,7 tūkst. gynėjų.

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pirmadienį sakė, kad Rusijos ir prorusiškų separatistų kontroliuojamose teritorijose gali būti daugiau kaip 2,5 tūkst. į nelaisvę paimtų Mariupolio gynėjų.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 06 08 12:47
Spausdinti