Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Maskvoje dronas smogė biurų pastatui, kitas numuštas
BNS
Scanpix
Išdaužti biurų pastato Maskvoje langai.

Maskvoje antradienį dronas pataikė į biurų pastatą, kuris buvo apšaudytas savaitgalį, o kitas buvo numuštas, pranešė miesto meras.

„Keletą dronų, bandžiusių skristi į Maskvą, numušė priešlėktuvinės gynybos sistemos. Vienas (dronas) rėžėsi į tą patį (Maskvos) miesto pastatą kaip ir praėjusį kartą. Buvo apgadintas 21-ojo aukšto fasadas“, – platformoje „Telegram“ nurodė Maskvos meras Sergejus Sobjaninas.

„Informacijos apie nukentėjusiuosius nėra“, – sakė jis ir pridūrė, kad įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos.

Rusija sekmadienį pranešė, kad virš Maskvos numušė ukrainiečių dronus, kurie per išpuolį apgadino du biurų pastatus verslo rajone.

Rusijos gynybos ministerija dėl antradienio atakos kaltina Ukrainą, teigdama, kad jos taikiniu tapo keli objektai Maskvoje.

„Priešlėktuvinės gynybos sistemos virš Maskvos srities Odincovo ir Narofominsko rajonų teritorijos sunaikino du ukrainiečių (bepiločius orlaivius)", – teigiama Gynybos ministerijos išplatintame pranešime. „Kitas dronas buvo slopinamas elektroninės kovos priemonėmis ir, praradęs kontrolę, nukrito Maskvos miesto negyvenamųjų pastatų komplekso teritorijoje“, – pridūrė ministerija.

Valstybinė naujienų agentūra TASS nurodė, kad netrukus po šio incidento trumpam buvo uždarytas Maskvos Vnukovo tarptautinis oro uostas.

„Vnukovo laikinai buvo uždarytas atvykimo ir išvykimo skrydžiams, lėktuvai nukreipiami į kitus oro uostus“, – pranešė avarinės tarnybos.

Vėliau oro uostas atnaujino įprastą veiklą.

Maskva ir jos apylinkės, esančios maždaug už 500 kilometrų nuo sienos su Ukraina, per karą buvo retas taikinys, kol šiais metais buvo surengtos kelios dronų atakos.

Sekmadienį pranešta apie naujausią išpuolį, dėl kurio Maskva kaltina Kyjivą, įskaitant ankstesnius išpuolius prieš patį Kremlių ir Rusijos miestus netoli sienos su Ukraina.

Kremlius pirmadienį sekmadienį įvykdytą dronų ataką prieš Maskvą apibūdino kaip Ukrainos, patiriančios nesėkmių mūšio lauke, desperacijos aktą.

Birželį Kyjivas pradėjo ilgai lauktą kontrpuolimą, tačiau, susidūrusi su atkakliu Rusijos pajėgų pasipriešinimu fronto linijoje, padarė tik nedidelę pažangą.

2023 08 01 10:17
Spausdinti