Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


RUSIJOS AGRESIJA
Maskvos primesta valdžia plečia „evakuacijos zoną“ Chersono srityje
BNS
Scanpix
Chersono sritis.

Ukrainos pietinei Chersono sričiai Rusijos primesta valdžia antradienį pranešė, kad dėl Kyjivo kontrpuolimo iš regiono bus „evakuota“ dar dešimtys tūkstančių žmonių.

Rusijos paskirtas Chersono srities vadovas Vladimiras Saldo teigė, kad apie 70 000 žmonių, gyvenančių 15 km ruože kairiajame Dnipro upės krante, bus perkelti giliau į regioną arba į Rusiją.

Apie tai jis pranešė savo kanalu platformoje „Telegram“.

Jo teigimu, perkėlimas vykdomas dėl Ukrainos pajėgų „masinės raketų atakos“ prieš vietos užtvanką pavojaus.

Rusijos primesta okupacinė valdžia praėjusią savaitę pranešė, kad 70 000 civilių gyventojų paliko savo namus dešiniajame Dnipro upės krante.

Pirmadienį V. Saldo teigė, kad naujausios evakuacijos leis Rusijos kariuomenei įrengti gynybines pozicijas ir atremti galimą Ukrainos puolimą.

Kyjivas šiuos veiksmus lygina su sovietų laikais vykdyta žmonių tremtimi.

Ukrainos pajėgos, pasiekusios didelių laimėjimų šalies rytuose ir pietuose, ruošiasi įnirtingam mūšiui, kad susigrąžintų pagrindinį regiono miestą Chersoną ir aplinkines vietoves dešiniajame Dnipro upės krante.

Miestas, kuriame prieš karą gyveno apie 288 000 žmonių, buvo vienas pirmųjų, kurį užėmė rusų pajėgos, Kremliaus šeimininkui Vladimirui Putinui vasario mėnesį pasiuntus karius į kaimyninę šalį. Jo susigrąžinimas būtų svarbus pasiekimas Kyjivui.

2022 11 01 13:26
Spausdinti