Meniu
Prenumerata

penktadienis, balandžio 19 d.


JAV
Mirė D. Trumpo pirmoji žmona Ivana Trump
BNS
Scanpix
D. Trumpas ir I. Trump 1997 m.

Buvusio JAV prezidento Donaldo Trumpo pirmoji žmona ir jo trijų vyriausių vaikų motina Ivana Trump mirė ketvirtadienį, būdama 73 metų, pranešė buvęs sutuoktinis.

Ivana Trump „užgeso savo namuose Niujorke“, D. Trumpas parašė per savo įkurtą socialinį tinklą „Truth Social“.

Mirties priežasties jis nenurodė, bet laikraštis „The New York Times“ pranešė, kad teisėsaugos pareigūnai aiškinasi, ar moteris nukrito nuo laiptų savo bute Manhatane.

Niujorko policijos departamento atstovas naujienų agentūrai AFP atsiųstame elektroniniame laiške rašo, kad pareigūnai į I. Trump namus Aukštutiniame Istsaide buvo iškviesti apie 12 val. 40 min. vietos (20 val. 40 min. Lietuvos) laiku.

„Atvykę pareigūnai pamatė 73 metų moterį, netekusią sąmonės ir nereaguojančią. Greitosios pagalbos tarnyba atvyko į įvykio vietą ir pripažino auką mirusia“, – pridūrė atstovas.

Pranešime sakoma, kad „neatrodo, jog būta kokio nors nusikaltimo“ ir kad mirties priežastį nustatys miesto medicinos tyrėjas.

76 metų D. Trumpas savo žinutėje rašė, kad Ivana Trump „buvo nuostabi, graži ir stulbinama moteris, nugyvenusi puikų ir įkvepiantį gyvenimą“

„Jos pasididžiavimas ir džiaugsmas buvo jos trys vaikai – Donaldas Jr. [Donaldas jaunesnysis], Ivanka ir Ericas [Erikas]. Ji labai jais didžiavosi, kaip ir jie visi ja didžiavosi. Ilsėkis ramybėje, Ivana!“ – pridūrė buvęs valstybės vadovas.

Buvusi manekenė Ivana Zelničkova, užaugusi komunistinėje Čekoslovakijoje, už Donaldo Trumpo ištekėjo 1977 metais, kai šis buvo kylantis nekilnojamojo turto vystytojas.

Vėliau tais metais gimė jų pirmasis vaikas – Donaldas Jr.

Ivanka gimė 1981-aisiais, o Ericas – 1984-aisiais.

Ericas Trumpas irgi „Instagram“ žinute ketvirtadienį išreiškė pagarbą motinai, kuri augdama Vidurio Europoje buvo gabi slidininkė.

„Mūsų motina buvo neįtikėtina moteris – jėga versle, pasaulinės klasės atletė, spindinti gražuolė ir rūpestinga motina bei draugė“, – rašė jis.

„Jos labai ilgėsis jos motina, trys vaikai ir dešimt vaikaičių“, – pridūrė jis.

Devintajame dešimtmetyje Trumpai buvo viena labiausiai dėmesio pritraukdavusių Niujorko porų. Jų ekstravagantiškas gyvenimo būdas buvo vienas iš to laikmečio akį rėžiančio nesaikingumo pavyzdžių.

Plečiantis D. Trumpo nekilnojamojo turto verslui, jų galia ir žinomumas didėjo. Ivana Trump ėmėsi virtinės svarbių vaidmenų šiame versle.

Bulvarinė žiniasklaida daug peno gavo iš jų skyrybų, kurių viena iš priežasčių, anot gandų, buvo Donaldo Trumpo romanas su aktore Marla Maples.

D. Trumpas ir I. Trump išsiskyrė 10-o dešimtmečio pradžioje. 1993-iaisiais būsimasis prezidentas vedė M. Maples.

Ivana Trump vėliau sėkmingai vystė atskirą verslo karjerą, kurdama drabužius, papuošalus ir grožio produktus, taip pat parašė kelias knygas.

D. Trumpo santuoka su M. Maples gyvavo iki 1999 metų. 2005-aisiais jis vedė savo trečią ir dabartinę žmoną – Melania Trump.

Ivana Trump buvo ištekėjusi keturis kartus – pirmąjį kartą prieš santuoką su Donaldu Trumpu ir du kartus vėliau.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 07 15 09:16
Spausdinti