Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
Nauji Rusijos smūgiai padarė rimtos žalos vidurio Ukrainoje
BNS
Twitter
Ukraina.

Rusijos smūgiai centrinei Ukrainos Dnipropetrovsko sričiai antradienį padarė rimtos žalos energetikos objektams, pranešė regiono vadovas.

„Rusai raketomis apšaudė energetikos infrastruktūrą Pavlohrado ir Kamianskės rajonuose. Yra rimtų sugriovimų. Daugelyje gyvenviečių vis dar nėra elektros“, – socialiniame tinkle pranešė srities gubernatorius Valentynas Rezničenka.

Anksčiau antradienį vietos pareigūnai pranešė, kad Ukrainos vakaruose esančiai Lvivo sričiai suduota naujų smūgių, jais taikytasi į energetikos sistemos objektus.

„Kol kas buvo trys sprogimai dviejuose energetikos objektuose Lvivo srityje“, – antradienį per susirašinėjimo platformą „Telegram“ paskelbė srities administracijos vadovas Maksymas Kozyckis.

Lvivo meras Andrijus Sadovas sakė, kad smūgių buvo suduota ir jo vadovaujamam pagrindiniam regiono miestui.

Jis taip pat pridūrė, kad trečdalis miesto buvo likęs be elektros, o vandens tiekimas sutriko dviejuose miesto rajonuose.

Ukrainos kariuomenės pietinė vadovybė savo ruožtu pranešė, kad Rusijos pajėgos raketomis apšaudė pietinius Mykolajivo ir Odesos regionus ir taip pat padarė žalos energetikos infrastruktūrai.

„Pirmoje dienos pusėje per masinį puolimą priešas paleido 16 sparnuotųjų raketų... į pietų Ukrainą. Jis taip pat pasiuntė du dronus-kamikadzes prieš ypatingos svarbos infrastruktūros objektus“, – pranešė kariškiai.

„Po bepiločių lėktuvų ir raketų atakų buvo apgadinti du tokie objektai“ pietvakariuose, Vinycios regione, ir „du darbuotojai buvo sužeisti“, nurodė jie.

Pranešimai pasirodė kitą dieną po to, kai Rusija sudavė Ukrainai dešimtis raketinių ir aviacijos smūgių. Pirmadienį žuvo 19 žmonių, dar per 100 buvo sužeisti.

2022 10 11 16:18
Spausdinti