Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


SANKCIJOS RUSIJAI
Naujos JAV sankcijos nukreiptos prieš Rusijos parlamentarus, oligarchus, gynybos bendroves
BNS
Scanpix
J. Bidenas.

Jungtinės Valstijos, reaguodamos į Maskvos invaziją į Ukrainą, ketvirtadienį paskelbė naujų sankcijų Rusijos įstatymų leidėjams, oligarchams ir gynybos bendrovėms, pranešė Baltieji rūmai.

Baudžiamosios priemonės, susijusios su JAV esančio turto įšaldymu, taikomos 328 Rusijos žemųjų rūmų Valstybės Dūmos nariams ir 48 gynybos bendrovėms, „kurios maitina (prezidento Vladimiro) Putino karo mašiną“, sakoma pareiškime, paskelbtame Jungtinių Valstijų prezidentui Joe Bidenui dalyvaujant Briuselyje vykstančiuose viršūnių susitikimuose, skirtuose karui aptarti.

Į sankcijų taikinį taip pat pateko Rusijos bankininkystės giganto „Sberbank“ vadovas Hermanas Grefas.

„Skelbiu papildomas sankcijas daugiau kaip 400 Rusijos elito atstovų, įstatymų leidėjų ir gynybos bendrovių, reaguodamas į Putino pasirinktą karą Ukrainoje“, – tviteryje parašė J. Bidenas.

„Jie asmeniškai pelnosi iš Kremliaus politikos ir turėtų pasidalyti skausmu“, – pridūrė jis.

JAV iždo departamentas pareiškime nurodė, kad šis Vašingtono žingsnis iš esmės suderintas su Europos Sąjungos, Britanijos ir Kanados veiksmais.

Pasak departamento, sprendimas sankcijas paskelbti gynybos bendrovėms „turės didelį ir ilgalaikį poveikį Rusijos gynybos pramonės bazei ir jos tiekimo grandinei“.

JAV iždo sekretorė Janet Yellen sakė: „JAV kartu su savo partneriais ir sąjungininkais smogia į Rusijos gebėjimo finansuoti ir vykdyti karo veiksmus ir žiaurumus prieš Ukrainą šerdį“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 24 16:35
Spausdinti