Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, rugsėjo 19 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
Nepriklausomas kandidatas R. F. Kennedy sustabdė savo kandidatūrą JAV prezidento rinkimuose
IQ
Scanpix
R. F. Kennedy.

Nepriklausomas kandidatas JAV prezidento rinkimuose Robertas F. Kennedy Jaunesnysis penktadienį paskelbė stabdantis savo kandidatūrą, pranešė „AP News“. Politikas tuo pačiu išreiškė paramą Respublikonų partijos kandidatui Donaldui Trumpui.

R. F. Kennedy ketvirtadienį paprašė pašalinti jo pavardę nuo rinkimų balsalapių Arizonoje, o penktadienį – ir Pensilvanijoje, bei planuoja kiek vėliau Arizonoje pateikti atsitraukimo priežastį ir savo ateities planus. Tuo metu D. Trumpas vėliau penktadienį Arizonoje rengs savo kampanijos mitingą, kurio metu pažadėtas „specialusis svečias“ – manoma, kad šiuo svečiu ir galėtų būti R. F. Kennedy, prieš didelę auditoriją gyvai ir už televizorių ekranų pakartodamas savo paramą respublikonui (nei vieno kandidato kampanija šių gandų nėra patvirtinusi).

Iki prezidento Joe Bideno kandidatūros atitraukimo ir jos perleidimo viceprezidentei Kamalai Harris R. F. Kennedy sutraukė dalies nepriklausomų ir neapsisprendusių amerikiečių balsų, kurie, kaip pažymi „AP News“, matė jį kaip patrauklesnę altnernatyvą D. Trumpui ir J. Bidenui. R. F. Kennedy buvo matomas kaip grėsmė demokratų, bet ne respublikonų sėkmei rinkimuose, kur apklausose J. Bidenas dažniausiai atsilikdavo nuo D. Trumpo. Demokratų kampanijos vairą perėmus K. Harris, R. F. Kennedy populiarumo reitingai krito iki kelių procentų, kurie dabar, šiam išreiškus paramą D. Trumpui, gali taip pat labai pasitarnauti respublikonų kandidatui rinkimuose, kurių rezultatą gali nulemti keliolika tūkstančių balsų. Ankstesnės apklausos rodo, kad R. F. Kennedy labiau mėgsta respublikonų, o ne demokratų rinkėjai.

2024 08 23 22:27
Spausdinti