Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


AFRIKA
Neramumų krečiamo Sudano sostinėje – nauji oro antskrydžiai
ELTA
Scanpix
Gegužės 7-ąją Chartume po antskrydžių rūksta dūmai.

Neramumų krečiamo Sudano sostinę Chartumą pirmadienį sudrebino nauji oro antskrydžiai, pastarajam derybų tarp konflikto šalių etapui nedavus vaisių.

Sudanas į mirtiną chaosą paniro balandžio 15 d., kai tarp šios šalies kariuomenės ir sukarintos grupuotės RSF pratrūko mūšiai. Nuo tada per kautynes jau žuvo šimtai žmonių, dar tūkstančiai buvo sužeisti, o milijonai gyventojų buvo priversti slėptis savo namuose, šalyje stingant vandens, maisto ir svarbiausių atsargų.

Besivaidijantys generolai yra pasiuntę į Saudo Arabiją savo atstovus derėtis dėl humanitarinių paliaubų, tačiau didesnės pažangos kol kas nepasiekta. Naujienų agentūra AFP kalbino savo tapatybės nepanorusį atskleisti Saudo Arabijos diplomatą, kuris tvirtino, kad „visos pusės yra įsitikinusios, jog gali laimėti kovą“.

Kilę mūšiai davė pradžią masiniam žmonių egzodui iš Sudano. Jungtinės Tautos (JT) kalba apie humanitarinės krizės masto didėjimą.

Kaip pranešama, derybos dėl ugnies nutraukimo artimiausiomis dienomis turėtų tęstis. Nors nuo balandžio vidurio jau ne kartą skelbta apie pasiektas paliaubas, jos būdavo greitai pažeidžiamos.

2023 05 08 15:43
Spausdinti