Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


PASAULIS 2024
Nesibaigiantis V. Putino karas: Rusija negali finansuoti karo be galo
Arkadijus Ostrovskis
Scanpix
Amžinasis diktatorius.

Kovo mėnesį Vladimiras Putinas surengs prezidento rinkimus, kuriais sieks pademonstruoti, neva šalies gyventojai remia prieš dvejus metus prasidėjusią jo režimo invaziją į Ukrainą.

Rusijos diktatoriaus pasiekimų per tuos dvejus metus išties nereikėtų nuvertinti. Šimtai tūkstančių žmonių žuvo, milijonai buvo priversti palikti namus. Dauguma jų – ukrainiečiai, bėgantys nuo Rusijos raketų. Tačiau skaičiuojama, kad baimindamiesi represijų ir mobilizacijos iš savo šalies taip pat pabėgo milijonas išsilavinusių rusų.

Mūsų prenumeratos puslapyje prenumeratoriai.lt Jūs galite įsigyti spausdintą žurnalą „Pasaulis 2024“, kurį nedelsiant išsiųsime nurodytu adresu. Portale IQ.lt bus publikuojama didžioji dalis šio žurnalo tekstų ir jie bus prieinami įsigijus IQ.lt Premium turinio prenumeratą.

V. Putinas uždusino besikuriančią Rusijos pilietinę visuomenę, izoliavo šalį nuo Vakarų, padidino jos priklausomybę nuo Kinijos ir sustiprino NATO. Rusijos 2024 m. biudžete numatyta net 70 proc. padidinti karines išlaidas iki 6 proc. BVP ir trečdalio visų išlaidų. Jis jau seniai teigia, kad karas Ukrainoje neatsiejamas nuo Rusijos kovos su Vakarais, tad išlaidos nesumažės, net jei kovos aprimtų.

2024 01 08 14:00
Spausdinti