Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, gegužės 2 d.


JAV PREZIDENTO RINKIMAI
„No Labels“ traukiasi iš JAV prezidento rinkimų kovos
IQ
Scanpix

„No Labels“ organizacija, siekusi dalyvauti JAV prezidento rinkimuose su nepriklausomu kandidatu ir iki šiol užsitikrinusi vietą 19 valstijų balsalapiuose, traukiasi iš kovos, praneša amerikiečių dienraštis „The Wall Street Journal“.

2009 m. įkurta organizacija siekė pritraukti pakankamai garsų kandidatą, kuris galėtų mesti rimtą iššūkį pagrindiniais varžovais laikomiems dabartiniam prezidentui Joe Bidenui ir buvusiam JAV prezidentui Donaldui Trumpui.

Artėjant lapkričio mėnesį vyksiantiems rinkimams buvo svarstyta, kad „No Labels“ („Be etikečių“) gali kelti iššūkių tiek respublikonų, tiek demokratų kampanijoms bei rinkimų rezultatams. Organizacija save nurodė kaip „nacionalinį judėjimą, vienijantį žmones, tikinčius Amerika ir siekiančius sutelkti mūsų lyderius sunkiausioms problemoms spręsti“. Anot „No Labels“, „Amerikos lyderiai ir piliečiai privalo pareikšti esantys laisvi nuo pykčio ir susikaldymo, kuris žlugdo mūsų politiką ir, svarbiausia, mūsų šalį.“ Apie 70 proc. JAV rinkimų teisę turinčių gyventojų nenorėtų rinkimuose dar kartą išvysti pakartotinės J. Bideno ir D. Trumpo kovos.

Organizacija sulaukė daug kritikos iš demokratų, teigiančių, kad „No Labels“ atims rinkėjų balsus iš J. Bideno. Kiti ją kritikavo dėl oficialiai įteisinto „socialinės gerovės organizacijos“ statuso, kuris judėjimą atleidžia nuo mokesčių, nors „No Labels“ veikla pastaraisiais metais labiau priminė politinės partijos.

2024 04 04 22:17
Spausdinti