Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


GYNYBA
Norvegijos premjeras ragina didinti karinį biudžetą
BNS
Unsplash

Norvegijos premjeras Jonas Gahras Store nori, kad šiemet būtų papildomai skirta 3,5 mlrd. kronų (362 mln. eurų) šalies ginkluotosioms pajėgoms ir civilinei gynybai stiprinti.

NATO narės Norvegijos parlamentui premjeras sakė, kad šie pinigai bus panaudoti stiprinant šalies pajėgumus „užkirsti kelią skaitmeninėms atakoms, atgrasyti nuo jų ir kovoti su jomis“.

„Tai būtinos priemonės, nes susiduriame su vis sunkiau prognozuojamu ir agresyvesniu Rusijos režimu“, – sakė J. Gahras Store. Jis pridūrė, kad Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas „padidino savo branduolinių pajėgų parengtį“, o tai „dar labiau didina nežinią esant ir šiaip įtemptai padėčiai“.

Norvegija yra „NATO akys šiaurėje“, pažymėjo premjeras.

Sakydamas parlamentui kalbą apie Ukrainą, J. Gahras Store paminėjo, kad Norvegija rengiasi „ypatingai situacijai“, kai gali atvykti iki 100 tūkst. pabėgėlių.

„Nežinome, kiek truks karas ir kiek [žmonių] atvyks čia. Tačiau bet kuriuo atveju mums tai bus istorinis išbandymas“, – sakė jis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2022 03 18 12:40
Spausdinti