Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, kovo 28 d.


OFICIALUS LOGOTIPAS
Nyderlandai oficialiai atsisako iki šiol naudoto pavadinimo „Olandija“
BNS
Pixabay.com

Nyderlandai nuo 2020 metų pradžios nebevartos pavadinimo „Olandija“ savo oficialiame logotipe, ketvirtadienį praneša Vakarų žiniasklaida.

Anksčiau šalies logotipe buvo pavaizduota oranžinė tulpė ir užrašytas žodis „Olandija“. Naujajame logotipe vaizduojamos raidės NL – sutrumpintas Nyderlandų pavadinimas. Kartu raidės sudaro simbolinį tulpės atvaizdą, po kurio eina žodis Netherlands – šalies pavadinimas anglų kalba. Logotipo autoriai nevartoja viso šalies pavadinimo anglų kalba (The Netherlands) dėl logotipo išvaizdos reikalavimų.

Anot ekspertų, sugalvojusių naują šalies simbolį, žodis „Nyderlandai“ asocijuojasi su naujovėmis, o „Olandija“ – su malūnais, sūriais ir tulpėmis, pažymi laikraštis „El Pais“.

Nyderlandų užsienio prekybos ministrė Sigrid Kaag mano, kad naujasis šalies logotipas turės teigiamą poveikį eksportui, taip pat padės pritraukti investicijų.

Naujasis logotipas jau pradėtas naudoti oficialiame Nyderlandų portale, skirtame prekybai ir investicijoms į šalį.

Remiantis žiniasklaidos pranešimais, ambasados, ministerijos ir universitetai Nyderlanduose kaip valstybės pavadinimą galės naudoti tik žodį „Nyderlandai“.

Šalies Užsienio reikalų ministerija lapkričio mėnesį pranešė, kad logotipas bus naudojamas savanoriškai.

Kol kas ne visos Nyderlandų institucijos pakeitė logotipus. Pavyzdžiui, svetainė www.holland.com – oficialus Nyderlandų portalas, skirtas turizmui – kol kas tebenaudoja pavadinimą Holland (Olandija) ir seną logotipą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama

2020 01 02 14:57
Spausdinti