Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


BALTARUSIJA
Opozicija: Baltarusijos aerodrome sunaikintas Rusijos lėktuvas
BNS
Scanpix
Rusų Su-35 Baltarusijoje.

Baltarusijos opozicija, įsikūrusi užsienyje, sekmadienį pranešė, kad netoli sostinės Minsko esančiame aerodrome partizanai sunaikino Rusijos lėktuvą.

„Partizanai... patvirtino sėkmingą specialiąją operaciją, kurios tikslas – susprogdinti retą Rusijos lėktuvą Mačuliščių aerodrome netoli Minsko“, – tviteryje rašė artimas opozicijos lyderės Sviatlanos Cichanouskajos patarėjas Franakas Viačorka.

„Tai sėkmingiausia diversija nuo 2022-ųjų pradžios“, – pridūrė jis.

Jis teigė, kad operaciją atlikę du baltarusiai naudojosi dronais ir pridūrė, kad jie jau išvyko iš šalies ir yra saugūs.

F. Viačorka nenurodė, į kokį Rusijos lėktuvą buvo nusitaikyta, tačiau sakė, kad jo vertė siekė 330 mln. eurų. Opozicijai artimos žiniasklaidos teigimu, tai buvo sekimo lėktuvas A-50.

„Didžiuojuosi visais baltarusiais, kurie ir toliau priešinasi Rusijos hibridinei Baltarusijos okupacijai ir kovoja už Ukrainos laisvę“, – reaguodama į šią žinią socialiniame tinkle „Twitter“ parašė S. Cichanouskaja.

Nepriklausomai patikrinti pranešimo apie operaciją nepavyko, o Rusijos kariuomenė kol kas nepateikė jokio pareiškimo.

Baltarusija, vienintelė Rusijos sąjungininkė Europoje prieš Kyjivą, tiesiogiai nedalyvavo Maskvos puolime prieš Ukrainą, tačiau leido Rusijos pajėgoms naudotis teritorija 2022 metų invazijai.

Kyjivas sako, kad Rusija taip pat naudojosi Baltarusijos oro uostais kaip baze, iš kurios rengė smūgius Ukrainai.

Pastaraisiais mėnesiais Baltarusija ir Rusija surengė keletą karinių operacijų, o Ukraina išreiškė nuogąstavimus, kad Minskas įsitrauks į konfliktą.

2023 02 27 10:00
Spausdinti