Meniu
Prenumerata

trečiadienis, balandžio 24 d.


UKRAINA
Pasaulio bankas skyrė Ukrainai papildomai 500 mln. JAV dolerių
BNS
@ZelenskyyUa/Twitter
Rusijos invazijos žala infrastruktūrai.

Pasaulio bankas (PB) paskelbė apie papildomą 500 mln. JAV dolerių išmoką Ukrainai, skirtą neatidėliotiniems poreikiams, atsiradusiems dėl Rusijos invazijos, tenkinti.

PB pranešime pažymima, jog šios lėšos skirtos pagal Jungtinės Karalystės garantijas, apie kurias skelbta rugsėjo pabaigoje, buvo sutelktos pagal projektą „Viešųjų išlaidų parama tvariam valdymui Ukrainoje“ (PEACE). Juo finansiškai remiama Ukrainos vyriausybė, kad būtų užtikrintas pagrindinių viešųjų paslaugų teikimas, ypač sveikatos, švietimo, pensijų ir socialinės apsaugos srityse.

„Rusijos invazija ir toliau daro didžiulę žalą Ukrainos infrastruktūrai, įskaitant vandentiekio, kanalizacijos ir elektros, kaip tik artėjant žiemai, o tai kelia dar didesnį pavojų Ukrainos žmonėms. Išmokėta nauja finansavimo dalis bus panaudota būtiniausioms vyriausybinėms paslaugoms remti. Tvirtai remiame Ukrainos žmones, kurie susiduria su šia neregėta krize“, – pranešime cituojamas PB grupės prezidentas Davidas Malpassas.

PB iki šiol yra sutelkęs 13 mlrd. JAV dolerių sumos skubaus Ukrainos finansavimo paketą, įskaitant donorų įsipareigojimus bei garantijas. Iš šios sumos 11,4 mlrd. dolerių Ukraina jau gavo.

PB neseniai atnaujintos ekonominės prognozės skelbia, jog Ukrainos ekonomika šiais metais susitrauks 35 proc., o skurde gyvenanti Ukrainoje visuomenės dalis iki metų pabaigos išaugs iki maždaug 25 proc., palyginti su vos 2 proc. prieš Rusijos invaziją.

2022 10 25 13:42
Spausdinti