Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


PASIKĖSINIMAS
Pašauto Slovakijos premjero būklė vis dar sunki
BNS
ELTA
Scanpix
Robertas Fico.

Slovakijos ministro pirmininko Roberto Fico sveikatos būklė penktadienį, praėjus dviem dienoms po pašovimo, vis dar labai sunki, sakė jo pavaduotojas ir artimas sąjungininkas.

Robertas Kalinakas nurodė, kad R. Fico buvo atlikta antra operacija.

„Jo būklė tebėra labai sunki. Manau, kad prireiks poros dienų, kad pamatytume, kaip vystysis jo būklė“, – žurnalistams prie ligoninės sakė R. Kalinakas.

59-erių R. Fico trečiadienį buvo nugabentas į ligoninę po išpuolio prie vieno kultūros centro Handlovoje, kur jis buvo susitikęs su šalininkais.

Įvykį matęs traukinio konduktorius Richardas Krajčikas naujienų agentūrai AFP pasakojo, kad R. Fico ištiesė ranką pasisveikinti su minia, susirinkusia už įrengto fizinio barjero, o tada šaulys paleido kelis šūvius iš eilės.

Apsaugos darbuotojai greitai įsodino R. Fico į netoliese stovintį automobilį, o vėliau jis buvo nuskraidintas į ligoninę, kur, gelbėjant jo gyvybę, buvo atlikta penkias valandas trukusi skubi operacija.

Įtariamas šaulys buvo sulaikytas įvykio vietoje ir buvo apkaltintas pasikėsinimu nužudyti. Pareigūnai išpuolį laiko politiškai motyvuotu. Jie taip pat penktadienį atliko kratą įtariamojo namuose.

Pareigūnai atsivedė įtariamą šaulį, kuris dėvėjo neperšaunamą liemenę ir šalmą, į vakariniame Levicės mieste esantį butą, kuriame jis gyveno kartu su savo žmona, matyti „Markiza TV“ užfiksuotoje medžiagoje. „Policija bute praleido kelias valandas... Jie iš buto paemė kompiuterį ir dokumentus“, – skelbė privatus transliuotojas.

Policininkai, kurie naujienų agentūrai AFP sakė nekomentuosiantys vykstančio tyrimo, nėra atskleidę įtariamojo tapatybės, tačiau žiniasklaidos priemonės identifikavo jį kaip 71-erių rašytoją Jurajų Cintulą. Ketvirtadienį jam buvo pateikti kaltinimai dėl pasikėsinimo nužudyti. Pareigūnai pavadino šį išpuolį politiškai motyvuota ataka.

Šis incidentas pakurstė nuogąstavimus dėl naujų smurto atvejų politiškai susiskaldžiusioje šalyje, iki Europos Parlamento (EP) rinkimų likus kelioms savaitėms.

2024 05 17 15:48
Spausdinti