Meniu
Prenumerata

šeštadienis, liepos 27 d.


KREMLIAUS VORATINKLIAI
Pasikėsinimas į Slovakijos premjerą – Rusijos spec. tarnybų operacija?
BNS ir IQ
Nexta
Jurajus Cintula (centre) įtariama, kad nebuvo „vienišas vilkas“.

Aiškėja naujų detalių dėl pasikėsinimo į Slovakijos premjerą Robertą Fico. Pareigūnai įtaria, kad jį nušauti bandęs 71 metų rašytojas Jurajus Cintula nebuvo „vienišas vilkas“, o JAV Roberto Lansingo instituto ekspertai mano, kad tai galėjo būti Rusijos specialiųjų tarnybų operacija.

Slovakijos vidaus reikalų ministras Matušas Šutajus-Eštokas pranešė, kad į premjerą gegužės 15 d. šovęs asmuo galėjo veikti ne vienas. Praėjus dviem valandoms po incidento buvo ištrinta jo feisbuko paskyrą ir susirašinėjimo istorija.

„Tačiau ją ištrynė ne jis pats ir, matyt, ne jo žmona, – sekmadienio spaudos konferencijoje kalbėjo M. Šutajus-Eštokas. – Todėl, remdamiesi šia operatyvine informacija, tiriame versiją, kad už šio nusikaltimo stovi grupė asmenų.“

R. Lansingo institutas išplatino savo pasikėsinimo analizę. Joje teigiama, kad J. Cintulos ryšys su prorusiška nacionalistų sukarinta grupuote „Slovenski branci“ („Slovakų šauktiniai“ (SB) rodo tikrąjį šio pasikėsinimo tikslą – tai Rusijos įtakos operacija užsienyje.

2024 05 21 13:08
Spausdinti