Meniu
Prenumerata

šeštadienis, gegužės 4 d.


KINIJA
Pekine per smarkias liūtis žuvo 11 žmonių, dar 27 dingo be žinios
BNS
Scanpix
Pekino priemiestis.

Kinijos valstybinė žiniasklaida antradienį pranešė, kad Pekiną užklupus smarkioms liūtims žuvo mažiausiai 11 žmonių, o 27 dingo be žinios.

„Smarkios liūtys nusinešė mažiausiai 11 žmonių gyvybių, 27 dingo be žinios“, – pranešė valstybinis transliuotojas CCTV.

Kariniai sraigtasparniai buvo išsiųsti tiekti atsargas traukinių keleiviams, įstrigusiems sostinėje po pražūtingų liūčių.

Audra „Doksuri“ nuo penktadienio, kaip taifūnas praūžusi pro Filipinus ir smogusi pietinei Kinijos Fudziano provincijai, slenka per šalį į šiaurę.

Šeštadienį Kinijos sostinę ir aplinkines vietoves užklupo smarkios liūtys. Vos per 40 valandų Pekine iškrito beveik tiek kritulių, kiek vidutiniškai iškrenta per visą liepos mėnesį.

CCTV pranešė, kad ankstyvą antradienio rytą 26 karių ir keturių sraigtasparnių karinis dalinys pradėjo gelbėjimo iš oro misiją, kad pristatytų šimtus maisto paketų ir pončų žmonėms, įstrigusiems traukinių stotyje ir aplink traukinių stotį sunkiai nukentėjusiame Pekino Mentougou rajone.

„Liepos 31 dieną Pekino rajonai, įskaitant Fangšaną ir Mentougou, patyrė didelę žalą dėl vandens, todėl trys traukiniai įstrigo savo maršrutuose, o eismas kai kuriose vietovėse buvo visiškai nutrauktas“, – pranešė CCTV.

Antradienio rytą CCTV parodė vaizdus, kaip Pekino Fangšano rajone autobusų eilė yra iki pusės apsemta potvynio vandens.

Valstybinis dienraštis „Beijing Daily“ pranešė, kad maždaug 150 000 Mentougou namų ūkių liko be geriamojo vandens, o 45 vandens cisternos buvo išsiųstos, kad suteiktų vandens atsargų.

Pirmadienį vietos žiniasklaida paskelbė filmuotą medžiagą, kurioje užfiksuotos chaotiškos scenos greituosiuose traukiniuose, įstrigusiuose ant bėgių jau 30 valandų, o keleiviai skundėsi, kad jiems trūksta maisto ir vandens.

2023 08 01 10:16
Spausdinti