Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


A. NAVALNO LAIDOTUVĖS
Penktadienį Maskvoje laidos A. Navalną: cerkvėms draudžiama rengti laidotuvių pamaldas papildyta
ELTA
IQ
Facebook
Aleksejus Navalnas.

Rusijos opozicijos lyderio Aleksejaus Navalno laidotuvės bus surengtos penktadienį cerkvėje Maskvos pietuose, pranešė politiko sąjungininkai.

„Aleksejaus laidotuvės vyks cerkvėje (...) Marjino rajone kovo 1 d. 14 val. vietos (13 val. Lietuvos) laiku. Ateikite iš anksto“, – trečiadienį socialiniuose tinkluose paskelbė jo komanda.

Aleksejaus Navalno įkurto Kovos su korupcija fondo direktorius Ivanas Ždanovas sakė, kad A. Navalno laidotuvės buvo suplanuotos vasario 29 d., tačiau tą dieną jų surengti nepavyko.

„Greitai paaiškėjo, kad vasario 29 d. nėra nė vieno žmogaus, kuris galėtų iškasti kapą. Štai kovo 1 d. gali, iki vasario 28 d. irgi gali, bet 29 d. kapo kasti nėra kam. Tikroji priežastis aiški. Kremlius supranta, kad atsisveikinimo su Aleksejumi dieną Putinas ir jo žinia bus niekam nereikalingi“, – I. Ždanovą citavo zerkalo.io.

A. Navalno bendražygiai galiausiai pranešė, kad, kaip manoma, nužudytas prezidento Vladimiro Putino priešininkas bus palaidotas Borisovo kapinėse, esančiose prie Sopulingosios Dievo Motinos cerkvės. Pasak jo komandos, buvo sunku surasti maldos namus, kurie sutiktų surengti pamaldas. „Pradėjome ieškoti maldos namų ir salės kovo 1-ai dienai. Visur buvo atsisakyta. Kai kur mums buvo pasakyta, kad tai draudžiama“, – sakė į užsienį pasitraukęs A. Navalno sąjungininkas Ivanas Ždanovas.

IQ primena, kad vasario 16 d. Rusijos federalinė kalėjimų tarnyba pranešė apie politinio kalinio A. Navalno mirtį. Pranešime teigiama, kad jis mirė kolonijoje po pasivaikščiojimo. Rusijos Federacijos tyrimų komitetas organizavo procedūrinį opozicionieriaus mirties patikrinimą.

Vasario 22 d. A. Navalno motinai Liudmilai buvo parodytas sūnaus kūnas ir duota susipažinti su tyrimo išvadomis. Dokumente teigiama, kad jis mirė dėl "natūralių priežasčių".

Vasario 23 d. A. Navalno bendražygiai teigė, kad tyrėjas pareikalavo, jog politiko motina per tris valandas sutiktų surengti slaptas laidotuves. Priešingu atveju jis grasino palaidoti kūną tiesiai kolonijoje.

Vasario 24 d. Julija Navalnaja pareiškė, kad už tyrėjų, atsisakiusių perduoti jos vyro kūną, veiksmų stovi V. Putinas. Tą pačią dieną A. Navalno kūnas buvo perduotas jo motinai.

2024 02 28 11:54
Spausdinti