Meniu
Prenumerata

ketvirtadienis, balandžio 25 d.


KARAS UKRAINOJE
Pentagonas: Rusija ne atsitraukia nuo Kyjivo, o keičia pajėgų pozicijas
BNS
Scanpix
Pašautas Rusijos kariuomenės tankas.

Rusija perkėlė nedidelę savo pajėgų prie Kyjivo dalį, bet neatsitraukia ir galbūt rengiasi vykdyti „didelį puolimą“ kitur Ukrainoje, antradienį paskelbė Pentagonas.

„Dabar matome nedidelę [rusų pajėgų] dalį, kuri atrodo judanti tolyn nuo Kyjivo; tai [vyksta] tą pačią dieną, kai rusai sako atsitraukiantys“, – nurodė Pentagono atstovas Johnas Kirby.

Jis kalbėjo kelios valandos po Rusijos gynybos viceministro Aleksandro Fomino pareiškimo, kad Maskva po „prasmingų“ derybų Stambule „radikaliai“ sumažins savo karinius veiksmus šiaurinėje Ukrainoje, Kyjivo ir Černihivo srityse.

„Galiu jums pasakyti, kad didžioji dauguma... prieš Kyjivą sutelktų pajėgų vis dar yra ten, – sakė J. Kirby. – Tik matėme, kad nedidelis skaičius pradeda trauktis nuo Kyjivo, daugiausia į šiaurę.“

„Rusija nepasiekė savo tikslo užimti Kyjivą“, – sakė Pentagono atstovas, bet pridūrė, jog „tai nereiškia, kad grėsmės Kyjivui nebėra“.

„Mes nepasirengę vadinti to pasitraukimu ar net atsitraukimu, – sakė jis. – Manome, kad jie turbūt galvoja pakeisti pozicijas ir suteikti prioritetą kitur.“

„Visi turėtume būti pasirengę laukti didelio puolimo kituose Ukrainos rajonuose“, – sakė jis ir nurodė, kad Rusijos pajėgų „puolamoji veikla“ buvo padidėjusi separatistiniame Donbaso regione.

Be Pentagono, Rusijos pareiškimą skeptiškai įvertino ir Baltieji rūmai.

„Turėtume blaiviai vertinti to, kas vyksta Ukrainoje, realybę... Niekas neturėtų apsigauti dėl Rusijos pranešimų“, – reporteriams sakė Baltųjų rūmų ryšių su visuomene direktorė Kate Bedingfield.

Paklausta, ar rengiamas sankcijų Rusijai atšaukimo grafikas mainais į pažangą, K. Bedingfield atsakė nemananti, „kad Rusijos veikla šiuo metų būtinai nusipelnytų meduolio. Mes labai sutelkę dėmesį į botagą“.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB BNS sutikimo draudžiama.

2022 03 30 07:52
Spausdinti