Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


JAV PARAMA UKRAINAI
Pentagono atstovas: JAV pagalba Ukrainą turėtų pasiekti per „keletą dienų“
Liepa Žeromskaitė, IQ biuro Vašingtone vadovė
Scanpix
P. Ryderis.

JAV Senatui patvirtinus 61 mlrd. JAV dolerių paramos Ukrainai paketą ir jį pasirašius JAV prezidentui Joe Bidenui, pagalba kariaujančią valstybę turėtų pasiekti per „kelias dienas“, trečiadienį žurnalistams teigė Pentagono spaudos sekretorius, Karinių oro pajėgų majoras generolas Patas Ryderis.

Tai padaryti, anot Pentagono atstovo, padės gerai su Ukraina įtvirtintas logistikos tinklas. „Daugiau informacijos turėsime vėliau, bet yra tam tikri dalykai, kuriuos galime pristatyti greičiau“, – nedaugžodžiavo Pentagono spaudos sekretorius.

P. Ryderis negalėjo daugiau atskleisti, kokia konkreti parama numatyta Ukrainai, tačiau teigė, kad ji pirmiausia paremta svarbiausia Ukrainai šiuo metu reikalinga ginkluote, įskaitant oro gynybą. Pentagono atstovas taip pat atsisakė komentuoti, ar J. Bidenas planuoja dar vieną paramos paketą Ukrainai, siekiantį 1 mlrd. JAV dolerių, kaip pranešama JAV žiniasklaidoje.

Senatas antradienį surengė testinius balsavimus, kuriuose už paramą Ukrainai, Taivanui ir Izraeliui pasisakė 80 senatorių, 19 buvo prieš. Tai reiškia, kad įstatymo projektas turi pakankamai paramos Senate, kad galėtų būti priimtas. Po testinio balsavimo Senatas turi 30 valandų pasitarti ir surengti galutinį balsavimą, tad tikimasi, jog tai bus padaryta dar antradienį vakare arba trečiadienį.

2024 04 23 22:25
Spausdinti