Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per parą rusai į Chersono sritį paleido 491 sviedinį, žuvo šeši žmonės
ELTA
Telegram/roman_mrochko
Rusai apšaudė Chersono sritį.

Rusijos kariuomenė praėjusią parą 93 kartus apšaudė Chersono sritį, dėl to žuvo šeši taikūs gyventojai, o dar dešimt buvo sužeisti.

Tai antradienį „Telegram“ kanale pranešė regiono karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas, kuriuo remiasi „Ukrinform“.

Pasak pareigūno, iš viso per parą rusai į regioną paleido 491 sviedinį iš minosvaidžių, artilerijos, reaktyvinių salvinės ugnies sistemų „Grad“, tankų, AGS tipo granatsvaidžių, didelio kalibro kulkosvaidžių, aviacijos ir bepiločių orlaivių. Okupantai taip pat smogė vieną raketų smūgį.

O. Prokudinas pažymėjo, kad Rusijos kariškiai taikėsi į srities gyvenviečių gyvenamuosius kvartalus, švietimo įstaigų teritoriją ir pastatus Beryslavo rajone, administracinį pastatą Chersono rajone, švietimo įstaigų teritoriją ir pastatus, bendrabutį, vaistines, maisto pramonės įmonę ir turgavietę Chersono mieste.

„Rugsėjo 26 d. apie 5 val. priešo aviacija smogė Olhivkai, apie 7 val. buvo apšaudyti Kyselivka ir Chersonas. Yra nukentėjusiųjų. Informacija tikslinama“, – pridūrė jis.

Kaip anksčiau pranešė „Ukrinform“, penki civiliai buvo sužeisti Kyselivkoje per Rusijos atakas rugsėjo 25 d. vakare ir 26 d. rytą auštant.

2023 09 26 10:02
Spausdinti