Meniu
Prenumerata

šeštadienis, balandžio 27 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per raketų smūgius Kyjive sužeisti mažiausiai 45 žmonės
ELTA
Unian
Per raketų smūgius Kyjive sužeisti mažiausiai 45 žmonės.

Rusijos raketų smūgiai trečiadienį Ukrainos sostinėje apgadino ligoninę ir gyvenamąjį pastatą, be to, sužeisti mažiausiai 45 žmonės, pranešė miesto meras.

Mieste buvęs AFP žurnalistas girdėjo kelis sprogimus, o netrukus po to pasigirdo oro pavojaus sirenos.

„Iš viso Dniprovskio rajone dėl priešo atakos buvo sužeisti 45 žmonės. Iš jų 18 paguldyta į ligoninę, tarp jų – 2 vaikai. Medicininė pagalba vietoje suteikta 27 asmenims, tarp jų 3 vaikams“, – socialiniame tinkle paskelbė meras Vitalijus Kličko.

18 sužeistųjų, įskaitant du vaikus, buvo paguldyti į ligoninę.

V. Kličko sakė, kad per naktinę ataką „raketa nukrito į vienos iš sostinės ligoninių teritoriją“, todėl „keliuose įstaigos pastatuose buvo išdaužyti langai“.

Pasak mero, šalia ligoninės buvo sužeistas vienas žmogus, o policija įvykio vietoje „apžiūrinėjo kraterį gydymo įstaigos teritorijoje“.

V. Kličko taip pat sakė, kad „dėl priešo naktinės raketų atakos (sostinės Dniprovskio rajone) buvo apgadintas gyvenamasis namas. Keli gyventojai buvo evakuoti. Taip pat, pasak jo, ant kelio nukritusios raketų nuolaužos pažeidė rajono vandentiekio tinklą.

Tai jau antrasis smūgis Kyjivui per savaitę. Ankstesnė ataka sekmadienį buvo surengta po ilgo ramybės laikotarpio Ukrainos sostinėje.

Kyjivo miesto karinė administracija teigė, kad karinės oro pajėgos dar nepatikslino paleistų raketų skaičiaus, tačiau „dėl oro gynybos darbo numušant raketas jų nuolaužos nukrito trijuose kairiojo kranto miesto rajonuose“.

„Kaip ir gruodžio 11 dieną, priešas naudojo balistinius ginklus“, – sakė karinė administracija ir pridūrė: „Priešas stiprina raketinį terorą Kyjive“.

Rugsėjo 21 dieną oro gynyba numušė raketą Kyjive. Tą kartą krintančios nuolaužos sužeidė septynis žmones, įskaitant vaiką.

2023 12 13 07:38
Spausdinti