Meniu
Prenumerata

sekmadienis, rugsėjo 8 d.


UKRAINA
Per Rusijos dronų ataką padaryta žala Odesos regiono uosto infrastruktūrai
BNS
Scanpix
Odesos uostas.

Per Maskvos bepiločių orlaivių ataką buvo pažeista Ukrainos pietinio Odesos regiono uosto infrastruktūra, trečiadienį pranešė regiono gubernatorius.

Ukrainos pajėgos pranešė, kad atrėmė iš Azovo jūros per Juodąją jūrą paleistus iranietiškus bepiločius orlaivius „Shahed“, kurie buvo nukreipti į Odesos regioną.

„Akivaizdus priešo taikinys buvo regiono uosto ir pramonės infrastruktūra. Priešlėktuvinės gynybos pajėgos dirbo be pertraukos beveik 3 valandas“, – platformoje „Telegram“ pareiškė Pietų operatyvinė karinė vadovybė.

Atakos metu buvo apgadinta uosto infrastruktūra.

„Dėl išpuolio kilo gaisras regiono uosto ir pramonės infrastruktūros objektuose, buvo apgadintas liftas“, – sakė Odesos srities karinės administracijos vadovas Olehas Kiperas.

Jis nurodė, kad šiuo metu įvykio vietoje dirba gelbėjimo tarnybos ir kol kas nėra jokių pranešimų apie nukentėjusiuosius.

Maskva ne kartą atakavo Odesą nuo tada, kai ji praėjusį mėnesį pasitraukė iš grūdų sandorio, pagal kurį Kyjivas galėjo eksportuoti grūdus per Juodąją jūrą.

Pagal šį susitarimą per metus iš Ukrainos uostų buvo išvežta apie 33 mln. tonų grūdų, o tai padėjo stabilizuoti pasaulines maisto kainas ir išvengti grūdų trūkumo

Ukrainos Reni ir Izmailo uostai tapo labai svarbūs pasauliniam maisto produktų tiekimui ir dabar sunkiai pajėgia apdoroti visus grūdus, sukeldami didžiules spūstis.

Šie Dunojaus upės uostai šiuo metu yra pagrindiniai Ukrainos žemės ūkio produktų eksporto keliai, tačiau jie taip pat yra apšaudomi Maskvos.

2023 08 02 10:26
Spausdinti