Meniu
Prenumerata

penktadienis, gegužės 3 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per Rusijos raketų smūgius Kryvyj Rihe žuvo 10 žmonių atnaujinta 13.40
BNS
Scanpix
Kryvyj Rihas.

Per Rusijos raketų smūgius centriniame Ukrainos Kryvyj Riho mieste ankstyvą antradienį žuvo 10 žmonių, pranešė regiono gubernatorius.

„Dešimt žmonių žuvo, vienas yra po griuvėsiais, 28 sužeisti“, – teigiama miesto karinės administracijos vadovo Oleksandro Vilkulo įraše socialiniuose tinkluose.

Jo duomenimis, šešios raketos pataikė į penkis civilinius objektus.

Per smūgį į penkiaaukštį gyvenamąjį namą žuvo keturi žmonės, o 21 buvo sužeistas, pranešė Nepaprastųjų situacijų ministerija.

Anot vietos pareigūno, kuris su naujienų agentūra AFP kalbėjosi su anonimiškumo sąlyga, dar du žmonės žuvo maisto sandėlyje, kuriam taip pat buvo smogta.

Dnipropetrovsko srities, kuriai priklauso Kryvyj Rihas, gubernatorius Serhijus Lysakas sakė, kad sužeisti 25 žmonės, ir pridūrė, kad kai kurie nukentėjusieji liko po griuvėsiais.

Anksčiau pareigūnai teigė, kad žuvo šeši žmonės.

Kryvyj Rihas yra Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio gimtinė.

Visoje Ukrainoje skambėjo oro pavojaus sirenos, kol sostinė Kyjivas ir šiaurės rytuose esantis Charkivas taip pat buvo atakuojami raketomis ir dronais.

Ukrainos karinės oro pajėgos pranešė, kad Rusija per naktį paleido 14 sparnuotųjų raketų ir keturis Irane pagamintus dronus. 10 raketų ir vienas dronas buvo perimti.

Ryte Rusijos pajėgos paleido dar vieną raketą, kurią numušė Ukrainos oro gynyba.

„Dar viena teroristų raketų serija, Rusijos žudikai tęsia karą prieš gyvenamuosius namus, paprastus miestus ir žmones. Deja, yra žuvusiųjų ir sužeistųjų“, – socialiniame tinkle „Twitter“ rašė V. Zelenskis.

Nauja oro atakų banga buvo surengta po to, kai Ukraina pareiškė atkovojusi kelis kaimus ir pasistūmėjusi į priekį kontrpuolime prieš Rusijos pajėgas.

Kariuomenės atstovas spaudai Andrijus Kovaliovas sakė, kad atkovotų žemių plotas rytiniuose ir pietiniuose regionuose sudaro daugiau kaip 100 kvadratinių kilometrų.

Ukrainos sausumos pajėgų vadas pulkininkas Oleksandras Syrskis teigė, kad kariai tęsia gynybinę operaciją Bachmuto sektoriuje, kur vyksta ilgiausias puolimo mūšis.

„Mūsų kariai žengia į priekį, o priešas praranda pozicijas flanguose“, – sakė jis.

Pirmadienį V. Zelenskis teigė, kad Ukraina pasiekė nedidelių laimėjimų vykdydama, anot jo, sudėtingą kontrpuolimą.

2023 06 13 09:28
Spausdinti