Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per Rusijos smūgius Ukrainoje žuvo keturi, sužeisti dešimtys žmonių
BNS
Telegram
Raketos smūgis Kryvij Rihe.

Rusijai penktadienį apšaudžius Ukrainos pietus, šiaurės rytus ir pietryčius žuvo keturi ir buvo sužeisti dešimtys žmonių, pranešė pareigūnai.

Pietrytinėje Ukrainos Dnipropetrovsko srityje esančiame Kryvij Rihe, prezidento Volodymyro Zelenskio gimtajame mieste, rusų raketai pataikius į administracinį pastatą žuvo policininkas, nurodė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka.

„Valstybinės gelbėjimo tarnybos gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukė dar tris žmones. Jų būklė sunki“, – sakė jis.

Nuotraukose iš įvykio vietos, kuriomis jis pasidalijo, matyti, kaip iš pastato griuvėsių veržiasi dūmai, o gelbėtojai neša sužeistąjį į greitosios pagalbos automobilį.

Daugiau kaip 40 žmonių buvo sužeisti, sakė miesto administracijos vadovas Oleksandras Vilkulas.

Pasak pareigūnų, dar mažiausiai trys žmonės buvo sužeisti, kai Rusija smogė Sumų miestui Ukrainos šiaurės rytuose, o dar po vieną žmogų buvo sužeista per atakas Zaporižioje pietryčiuose ir rytinėje Charkivo srityje.

„Per pastarąją parą užregistruotos 93 priešo atakos prieš 29 Zaporižios srities miestus ir kaimus“, – sakė vietos administracijos vadovas Jurijus Malaško.

Kiek vėliau I. Klymenka informavo, kad rusai apšaudė pietinę Chersono sritį.

„Odradokamjankoje rusų aviacijos bomba pražudė tris civilius – dvi moteris ir vyrą. Keturi vietos gyventojai buvo sužeisti“, – parašė ministras socialiniame tinkle „Telegram“.

2023 09 08 11:40
Spausdinti