Meniu
Prenumerata

pirmadienis, gegužės 6 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Per rusų dronų smūgį Ukrainos Odesos sričiai sunaikintas grūdų angaras
BNS
Scanpix
Savaitgalį vykusios rusų atakos padariniai Odesoje.

Per praėjusios nakties rusų dronų smūgį uosto infrastruktūrai Ukrainos Odesos srityje sunaikintas grūdų angaras, pirmadienį pranešė Kyjivo kariuomenė.

Ataka „buvo nukreipta į Dunojaus uosto infrastruktūrą (...) Dėl smūgių buvo sunaikintas grūdų angaras, apgadintos cisternos, skirtos kitų rūšių kroviniams saugoti“, per „Telegram“ pranešė Ukrainos kariuomenės Pietinė vadavietė.

Pranešime nurodoma, kad dronų „Shahed-136“ ataka truko beveik keturias valandas.

Kariuomenė pranešė, kad trys iš Irane pagamintų dronų „Shahed“, kurie buvo panaudoti per išpuolį, buvo sunaikinti priešlėktuvinės gynybos priemonėmis.

„Pirminiais duomenimis, buvo sužeisti maždaug keturi uosto darbuotojai, tačiau informacija vis dar tikslinama“, – teigiama pranešime.

Išpuoliai Ukrainos Odesos srityje padažnėjo po to, kai Rusija praėjusią savaitę pasitraukė iš susitarimo, leidžiančio saugiai eksportuoti ukrainietišką produkciją iš Juodosios jūros uostų.

Rusijos pareigūnai tuomet pareiškė, kad krovininius laivus, plaukiančius į Ukrainą per Juodąją jūrą, laikys potencialiais kariniais taikiniais.

Kyjivas apkaltino Rusiją, kad ji kėsinasi į grūdų tiekimą ir infrastruktūrą, kuri yra gyvybiškai svarbi bet kokiam Ukrainos grūdų eksporto atnaujinimui.

2023 07 24 09:21
Spausdinti