Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


PASAULIS
Pietų Korėja rengia retas derybas su Japonijos ir Kinijos diplomatais
BNS
Scanpix
(kairėje) Japonijos užsienio reikalų viceministras Takehiro Funakoshi, Pietų Korėjos užsienio reikalų ministras Chung Byung-won ir Kinijos užsienio reikalų ministro patarėjas Nong Rong.

Pietų Korėja antradienį rengia retą susitikimą su aukšto rango diplomatais iš Japonijos ir Kinijos, paskelbė Užsienio reikalų ministerija.

Šios trišalės derybos laikomos bandymu išsklaidyti Pekino susirūpinimą dėl plečiamų Vašingtono ryšių su Tokiju ir Seulu saugumo srityje.

Augant branduolinį ginklą turinčios Šiaurės Korėjos grėsmei, Pietų Korėjos prezidentas Yoon Suk-yeolas stengiasi gilinti ryšius su ilgamečiu sąjungininku Vašingtonu ir gerinti santykius su Japonija, taip pat artima JAV sąjungininke.

Sąjungininkės jau surengė bendras karines pratybas, papiktinusias Šiaurės Korėją.

Rugpjūtį, po istorinio susitikimo Kemp Deivide Jungtinėse Valstijose, jos sakė pradedančios naują trišalio bendradarbiavimo saugumo srityje skyrių.

Antradienio susitikime bus aiškinamasi, kaip galėtų bendradarbiauti Seulas, Tokijas ir Pekinas, ar būtų galima atnaujinti lyderių susitikimus, nurodė Užsienio reikalų ministerija.

Praėjusį kartą toks susitikimas įvyko 2019 metais.

Pekinas, didžiausias Seulo prekybos partneris, taip pat yra svarbiausias Šiaurės Korėjos sąjungininkas ir ekonominės paramos teikėjas.

Neseniai Kinija nusiuntė aukšto rango pareigūnų dalyvauti Pchenjano kariniuose paraduose.

2023 09 26 09:54
Spausdinti