Meniu
Prenumerata

sekmadienis, balandžio 28 d.


RUSIJOS KARAS UKRAINOJE
Po ilgo santykinės ramybės laikotarpio Maskva vėl nusitaikė į Kyjivo regioną
BNS
Unian
Maskva vėl nusitaikė į Kyjivo regioną.

Rusijos pajėgos šeštadienio naktį bombardavo įvairias Ukrainos teritorijas, tarp jų po ilgos pertraukos nukreipė raketą ir į Kyjivą, pranešė vietos pareigūnai, o dronai, dėl kurių Rusijos pareigūnai kaltina Ukrainos kariuomenę, buvo nukreipti į teritorijas aplink Maskvą ir Smolensko regioną.

Šeštadienį į Kyjivą buvo paleista raketa, užbaigusi beveik du mėnesius Ukrainos sostinėje trukusią ramybę, o prie fronto esantys regionai naktį atrėmė dronų atakas.

Šią žiemą Ukraina ruošiasi naujam Rusijos oro pajėgų puolimui po to, kai praėjusiais metais sistemingi smūgiai buvo nukreipti prieš šalies energetikos tinklus ir tūkstančiai žmonių ilgą laiką neturėjo šildymo ar elektros energijos.

„Po ilgos 52 dienų pertraukos priešas atnaujino raketų atakas prieš Kyjivą“, – sakė Kyjivo miesto karinės administracijos vadovas Serhijus Popko.

Vėliau Ukrainos oro pajėgos patvirtino, kad per ataką buvo panaudota balistinė raketa „Iskander-M“. Raketą sunaikino oro gynybos sistema „Patriot“. S. Popko teigė, kad niekas nebuvo sužeistas.

Ukrainos oro gynybos sistemos aktyviai atrėmė atakas Odesos, Dnipropetrovsko, Charkivo, Poltavos, Sumų ir Kirovohrado srityse. Šalies karinės oro pajėgos pranešė, kad Rusijos kariai paleido 31 droną „Shahed-136/131“, iš kurių 19 buvo numušta.

Nuo smūgio Odesos regione nukentėjo miesto uosto infrastruktūra ir nedidelis kotedžų kvartalas, sužeisti trys žmonės, įskaitant 96 metų moterį, sakė regiono gubernatorius Olehas Kiperis.

Rusijos kariuomenės atstovas Jurijus Ihnatas taip pat sakė, kad per naktį į Ukrainą buvo paleista raketa X-31, priešlaivinė raketa „Onyx“ ir priešlėktuvinė valdomoji raketa S-300, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Įvykiai Rusijoje

Rusijos gynybos ministerija taip pat pranešė numušusi du Ukrainos dronus virš Smolensko ir Maskvos regionų.

Smolensko gubernatorius Vasilijus Anochinas sakė, kad per išpuolį niekas nenukentėjo.

Tuo tarpu Maskvos geležinkelių operatorius MZHD pranešė, kad Riazanės regione šeštadienio rytą dėl, kaip teigiama, neteisėto įsikišimo nuo bėgių nuvažiavo krovinius vežę traukiniai.

Rusijos teisėsauga pranešė, kad į pietryčius nuo sostinės nuvažiavo 15 traukinio vagonų, o MZHD nurodė 19 vagonų.

Kelios Rusijos žiniasklaidos priemonės taip pat pranešė, kad šeštadienio rytą netoliese pasigirdo sprogimas, nors naujienų agentūra „The Associated Press“ to negalėjo nepriklausomai patikrinti.

Rusijos pareigūnai anksčiau kaltino proukrainietiškus diversantus dėl keleto išpuolių prieš šalies geležinkelių sistemą nuo 2022-ųjų vasario, kai Maskvos pajėgos įsiveržė į Ukrainą, nors nė viena grupuotė neprisiėmė atsakomybės už padarytą žalą.

Kyjivas nekomentavo šeštadienio išpuolių.

2023 11 11 15:02
Spausdinti