Meniu
Prenumerata

penktadienis, kovo 29 d.


KARAS UKRAINOJE
Po naujametinių išpuolių Rusija surengė naujų oro atakų prieš Kyjivą
BNS
Scanpix
Vaikų ligoninė po naujametinio rusų apšaudymo Chersono regione.

Po kelių dešimčių Rusijos per Naujuosius surengtų išpuolių, kai Ukrainos sostinėje ir kituose miestuose žuvo mažiausiai keturi žmonės, ankstyvą pirmadienio rytą buvo surengta naujų oro atakų prieš Kyjivą.

Ukrainos sostinė ir kiti miestai šeštadienį buvo atakuoti raketomis ir Irano gamybos bepiločiais orlaiviais, žuvo trys žmonės, o sekmadienį per naują išpuolį vienas žmogus žuvo pietiniame Zaporižios regione.

Anksti pirmadienį sostinę vėl sudrebino antskrydis. Miesto karinė administracija iškart po 1 val. vietos (ir Lietuvos) laiku nurodė gyventojams pasitraukti į slėptuves nuo bombų.

„Priešlėktuvinė gynyba veikia. Iki šios minutės virš sostinės numušta 16 oro taikinių, – skelbiama susirašinėjimo programėlėje „Telegram“. – Oro pavojus tęsiasi, likite slėptuvėse!“

Meras Vitalijus Klyčko pranešė apie sprogimą Kyjivo šiaurės rytuose esančiame Desnos rajone ir sakė, kad buvo išsiųstos gelbėjimo tarnybos.

„Sostinės Desnos rajone į ligoninę paguldytas sužeistas 19-metis“, – sakė jis.

Rusijos naujametiniai išpuoliai buvo nukreipti į didžiųjų miestų centrus, sakė Ukrainos prezidento Volodymyro Zelenskio patarėjas Mychaila Podoliakas.

Jo teigimu, išpuoliai rodo, kad Maskvos taktika pasikeitė.

„Rusija nebeturi jokių karinių tikslų ir stengiasi nužudyti kuo daugiau civilių, sunaikinti daugiau civilinių objektų“, – rašė jis tviteryje.

„Tai karas dėl žudymo“, – pridūrė jis.

Minimos atakos surengtos prezidento Vladimiro Putino invazijai į Ukrainą tęsiantis jau 11 mėnesį.

Nuo Naujųjų metų išpuolių vietos administracijų vadovai ir pareigūnai pranešė apie po vieną žuvusįjį Zaporižios srities Orichivo mieste, sostinėje Kyjive, pietiniame Chersono regione ir vakariniame Chmelnyckio mieste.

Be to, dešimtys žmonių buvo sužeisti.

2023 01 02 09:12
Spausdinti